Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

FEELER

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Feeler

Periode

1999 - 2007

Genre

alternative, rock, stonerrock

Pseudoniemen

F33L3R

Feeler

Feeler is een groovende rockgroep uit Nijmegen.
Volledige biografie...

Bezetting

Patrick de Kok   basgitaar
Eef van Riet   gitaar
Jochem Aarts   drums
Jeroen van Riet   zang

Overige muzikanten

Matthijs Gaspar   basgitaar

Biografie Feeler

Feeler is een groovende rockgroep uit Nijmegen.

1999 - 2001

De gebroeders Jeroen van Riet (zang, ex-gitarist Dead End) en Eef van Riet (gitaar) komen beiden uit de band Wonderwheel. Samen met bassist Matthijs Gaspar richten ze F33l3r op. De afwijkende spelling van bandnaam is om verwarring te voorkomen met internetprovider Freeler en de Britse band Feeler. F33l3r staat voor eerst op het podium tijdens de bruiloft van drummer Jochem Aarts (ex-Winnies Sister). Het eerste officiƫle optreden is in de zomer in het Nijmeegse Gonzo. Op de eerste demo staan de nummers Eventide en Elaine. De cd wordt in november demo van de maand in het muziekblad FRET.

Winnies Sister

2002

F33l3r tekent in juni een contract bij Roadrunner/CNR en gaat een maand later met producer Gordon Groothedde de studio in om het debuutalbum op te nemen. De plaat wordt gedeeltelijk gemastered door Chris Blair (o.a. Radiohead) in de Abbey Road Studio's te Londen.

Gordon Groothedde

2003

Feeler De band speelt in januari op Eurosonic in Groningen. In februari vindt een sessie plaats voor de 2 Meter Sessies van Jan Douwe Kroeske. De release van de eerste single Heaven Sent levert airplay op bij onder andere 3FM. Het nummer behaalt de tweede plek in de Outlaw 41 van KinkFM. In augustus, een maand voor het uitbrengen van het titelloze eerste album, wint F33l3r een Essent Award. Het levert de band onder meer een plek op in de Indiatent tijdens het Lowlands Festival. In december verzorgt F33l3r het voorprogramma van Nickelback in de Heineken Music Hall.

2004 - 2005

Na een optreden op het NJOY Festival gaat de band samen met Intwine in het seizoen 2004-2005 uitgebreid op tournee door het Nederlandse clubcircuit. F33l3r staat daarnaast op diverse festivals en fungeert als voorprogramma van de Amerikaanse band Alter Bridge in 013 te Tilburg. Ondertussen werkt de band aan een tweede album. Voordat de plaat verschijnt verlaat bassist Matthijs Gaspar om persoonlijke redenen de band. Zijn laatste optreden met F33L3R is op 12 november 2005 in Hedon te Zwolle. Patrick de Kok, bekend van Vals Licht en bassist bij Supersonic, neemt zijn plek in. Zijn eerste optreden met F33L3R is op 7 december in Waterfront te Rotterdam.

Intwine Supersonic Vals Licht

2006 - 2007

Met een nieuwe bassist, een nieuwe geluid en een tweede album in het vooruitzicht besluit de groep de bandnaam F33L3R vanaf 2006 voortaan te spellen als Feeler. Lang blijft de band daarna niet bestaan. In 2007 gooit Feeler na zeven jaar de handdoek in de ring. Het laatste optreden is op 2 september als afsluiter tijdens de derde editie van het Hilvarenbeekse Warning Festival.

2010

In de zomer verschijnt het debuutalbum van My Favorite Scar, de band van Jeroen en Eef van Riet samen met bassist Patrick de Kok, gitarist Daan Janzing (Kingfisher Sky) en drummer Stephen van Haestregt (Within Temptation).

My Favorite Scar

Discografie Feeler

In de discografie worden officiƫle opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's Feeler

Audio/Video Feeler

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer