Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

FEMALE FACTORY

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Periode

1997 - heden

Genre

pop, wereldmuziek

Female Factory

Female Factory is een multicultureel theaterproject, bedacht door Leoni Jansen en Adelheid Roosen.
Volledige biografie...

Bezetting

Lilian Vieira   zang
Adelheid Roosen   zang
Rocq-e Harrell   zang
Leoni Jansen   zang

Genoemd in de biografie van

1989   Zuco 103
1997   Leoni Jansen
1997   Rocq-e Harrell
Meer resultaten... Minder resultaten

Biografie Female Factory

Female Factory is een multicultureel theaterproject, bedacht door Leoni Jansen en Adelheid Roosen.

1997

In samenwerking met Stichting Doen organiseren Leoni Jansen en Adelheid Roosen een avondvullend muziekprogramma in het Amsterdamse Theater Carré, ter herdenking van de vijftigste verjaardag van de Verklaring van de Rechten van de Mens. Female Factory bestaat uit dertien zangeressen uit verschillende delen van de wereld waaronder Yulduz Usmanova uit Oezbekistan, Lilian Vieira (Zuco 100) uit Brazilië, Rosie Flores uit Texas en Busi Mhlongo uit Zuid-Afrika. De groep speelt in december 1997 zes avonden achter voor een uitverkocht Carré.

Leoni Jansen Zuco 103

1999

Het album Live at Royal Theatre Carré is een registratie van de hoogtepunten uit het concert. Het door Rocq-E Harrell gezongen State of Independance (een cover van Donna Summer) verschijnt op single. Female Factory gaat door het land met een reprise van hun voorstelling. De tournee is een groot succes en wederom staan de dames in Carré, dit keer maar liefst zeven dagen met een uitverkochte show. De tournee gaat ook naar het buitenland. Zo staan zij een week in Madrid en een week in Moskou.

Rocq-e Harrell

2000

Aan het begin van dit jaar gaat Female Factory voor de laatste keer door het land. In Amsterdam is het collectief alleen te zien in Paradiso.

Discografie Female Factory

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Audio/Video Female Factory

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer