Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

FERDY LANCEE

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Ferdy Lancee

Periode

1953 - heden

Genre

rock, singer-songwriter

Pseudoniemen

Ferdi Lancee, The Project X

Ferdy Lancee

Rockzanger/gitarist die rond 1980 enige landelijke bekendheid geniet. Qua muziek en imago het best te typeren als de Nederlandse Peter Frampton.
Volledige biografie...

Bezetting

Ferdy Dousenbach   gitaar, zang

Overige muzikanten

Frank Klunhaar   producer, toetsinstrumenten
Marcel Lahaye   toetsinstrumenten
Jos van den Dries   drums
Pieter Korremans   basgitaar
Leon van de Akker   gitaar
Meer resultaten... Minder resultaten

Genoemd in de biografie van

1970   Frank Klunhaar
1983   V.O.F. de Kunst
1984   Vengeance
Meer resultaten... Minder resultaten

Biografie Ferdy Lancee

Rockzanger/gitarist die rond 1980 enige landelijke bekendheid geniet. Qua muziek en imago het best te typeren als de Nederlandse Peter Frampton.

1971

Ferdy Lancee Ferdy Lancee (ware achternaam: Dousenbach, Tilburg, 21 oktober 1953) begint zijn carrière als sessiegitarist. Hij doet veel studiowerk en speelt in de begeleidingsband Lotusland.

1972

Zijn eerste single verschijnt, getiteld Joy In The Sky.

1976

Lancee gaat in de groep Dummy spelen. Het nummer Dummy Boy verschijnt op single.

1978

Lancee maakt deel uit van de groep Xandra, de begeleidingsband van Sandra Reemer.

Sandra Reemer

1979

Samen met Frank Klunhaar vormt de gitarist de groep Lancee. De muzikanten worden aangevuld met Marcel Lahaye (orgel, piano), Jos van de Dries (drums) en Pieter Korremans (bas).

1980

Lahaye wordt vervangen door gitarist Leon van de Akker. Het album Models verschijnt. De plaat blijft twee maanden in de albumlijsten staan en wordt bekroond met een Edison. Aan het eind van het jaar gaat Lancee naar Manchester om in de Strawberry Studio's van 10CC te werken aan de opvolger van Models.

1981

Op de LP The Bridge zijn tekst en muziek beter op elkaar afgestemd. Op de plaat is te horen dat de muzikanten na de vele optredens een hecht collectief zijn geworden. The Bridge is echter geen commercieel succes en Lancee gaat uit elkaar. Ferdie Lancee vormt een nieuwe band met Van de Dries, Joe Heuser (orgel, piano) en Steven Wienjus (bas). Frank Klunhaar blijft actief als producer van platen (o.a. De Dijk, What Fun, MAM, Forrest en Fox the Fox) en radioprogramma's bij de VARA (o.a. Popkrant en Moondogs). Hij richt in 1996 Gracious Grooves op waarmee hij projecten voor derden uitvoert. Vanaf eind 1997 is hij enige jaren managing director van het internetplatform Muziek Netwerk Nederland.

Frank Klunhaar

1982

Lancee schakelt over op de Nederlandse taal. Het nummer Als Ze Lacht (Dan Lacht Ze Echt) verschijnt, maar komt niet verder dan de tipparade.

1983

Lancee's compositie Suzanne wordt dankzij V.O.F. de Kunst een grote hit in Nederland en in een Engelse vertaling ook een wereldhit.

V.O.F. de Kunst

1999

Lancee produceert samen met Mark Anthony het album van de Bredase zangeres Hagar.

2001 - 2005

Lancee gaat samenwerken met de Belgische saxofonist Barend Fransen naar aanleiding van een soundtrack voor een eenmalige loungeavond in België. De muziek komt in handen van de grote independent Play It Again Sam in Brussel wat leidt tot de albums (In Search Of) Excellounge (2001), Kind Of Cool (2002) en Club Gare du Nord (2005).

Gare du Nord

Discografie Ferdy Lancee

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's Ferdy Lancee

Audio/Video Ferdy Lancee

Video Ferdy Lancee

Ferdi Lancee - Life (Offi...
Ferdi Lancee - Life (Official Video)
Ferdi Lancee - Everything...
Ferdi Lancee - Everything Rhymes With You (Official Video)
Ferdi Lancee - Hometown (...
Ferdi Lancee - Hometown (Official Video)
Ferdi Lancee - Looking Ba...
Ferdi Lancee - Looking Back to the Sixties (Official Video)
HOWISJOH
HOWISJOH
Heeft u ongewenste inhoud gesignaleerd? Maak hier melding van.
HOWISJOH

Alle video's

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer