Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

FERRY & GARNEFSKI

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Periode

1988 - heden

Genre

house, producers

Pseudoniemen

Boobytrax, Djoop MonQee, Krimson, Mandroid, Rare Candy, Sponk, Sugar 'N' Spice, Thick Red Spot, Toxit, Waxattack, X-Orgasmic

Ferry & Garnefski

Producersduo dat met veel succes samenwerkt onder verschillenden namen, waaronder Doop, Booby Trax, Wax Attack, Hocus Pocus en Peplab. Ook bekend onder de naam Ferry & Garnefski.
Volledige biografie...

Bezetting

Peter Garnefski   producer
Ferry Ridderhof   producer

Genoemd in de biografie van

1988   Doop
1992   Hocus Pocus
1998   Peplab

Biografie Ferry & Garnefski

Producersduo dat met veel succes samenwerkt onder verschillenden namen, waaronder Doop, Booby Trax, Wax Attack, Hocus Pocus en Peplab. Ook bekend onder de naam Ferry & Garnefski.

1963

Peter Garnefski wordt geboren op 24 augustus in Amsterdam.

1964

Ferry Ridderhof wordt geboren op 18 mei in Rotterdam.

1988

Ridderhof en Garnefski studeren af aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag, richting muziekregistratie. Beiden spelen zowel keyboard als gitaar.

1989 - 1991

Het duo besluit samen housemuziek te gaan maken waarbij ze onder andere de namen Doop, Booby Trax, Wax Attack en Hocus Pocus gebruiken. De single Softsex van Thick Red Spot is de allereerste single van Ferry Ridderhof en Peter Garnefski. Het duo is betrokken bij de EP Dikke Vette Pannekoeke van de act Gosh.

Doop Hocus Pocus

1992 - 1993

Als Hocus Pocus scoren Ferry & Garnefski twee dikke Europese clubhits met de singles Hocus Pocus en Here's Johnny. Ze leveren productionele bijdragen voor Denis Denis (This Love Is Gonna Kill Ya), zangeres Natascha Wright (Whatcha Gonna Do en Wake Me) en Boombastic (Red Is The Colour).

1994

Onder de naam Doop scoren Ridderhof & Garnefski een grote hit met het nummer Doop, dat in Engeland zelfs de eerste plaats behaalt. Het duo ontvangt voor Doop een Zilveren Harp. Ferry & Garnefski beginnen hun eigen studio, de Proudly Recording Studio's, gevestigd in Amsterdam.

1995

Ferry & Garnefski winnen met Doop de Conamus Exportprijs als meest succesvolle Nederlandse act in het buitenland. Het album Circus Doop van doop komt uit en wordt goud in Japan.

1996 - 1997

In 1996 richten Ferry & Garnefski het label Mr. Cheng's Quality Tunes op. Ondertussen gaan de mannen als Hocus Pocus op tournee door Australiƫ waar Here's Johnny de platina status heeft bereikt. In 1997 richten ze nog een label op: Proudly Recording. Daarnaast leveren ze ook het debuutalbum van Hocus Pocus af: God Devil Hell Heaven.

1998 - 2002

Samen met Hans Weekhout en Edward Boellaard richten Ferry Ridderhof en Peter Garnefski in 1998 Peplab op. Het viertal kent elkaar van hun studie aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. In 1999 komt de eerste single van het viertal uit: Ride The Pony. Het nummer wordt een wereldwijd succes en verschijnt zelfs in een remix van Norman 'Fatboy Slim' Cook. In 2001 verschijnt It's Not The Drug, het debuutalbum van Peplab, via PIAS. In 2002 volgt het tweede album Drive, dat uitkomt op het eigen Proudly label. In deze periode produceren Ridderhof en Garnefski platen van Vert (Baby Wants To Dream, 1999), Jetson (Starlight, 2000 - met co-producer Y. Mulder), Katja (de singles Spaceship in 2000 en Lover Or Friend in 2001), Lawrence & Donoghue (de singles Around The Corner Of Life in 2000 en Beautiful in 2001), Abraham (Jesus Only Son met co-producer Hans Weekhout), Kioki Do (Don't For Love) en Giorgio (Tanga) (alle drie in 2002).

Peplab

2003 - 2005

Samen met Hans Weekhout van Peplab produceert het duo EP's voor de acts Rietveld (Don't You Want Me en Introducing The Drill) en Jimmy No Live Here (Jimmy No Live Here en Go!). In 2003 tekent Peplab een deal met het Amerikaanse label Neurodisc. Ook wordt in dit jaar het label Furious Vinyl opgericht. Een jaar later wordt een gitaarriff van het nummer It's Not The Drug te gebruikt voor een song van de nieuwe Engelse meidenband Girls Aloud. In de zomer van 2005 is het nummer Beautiful People, afkomstig van het album Drive, te horen in de trailer van de film Mr. & Mrs. Smith, met in de hoofdrollen Brad Pitt en Angelina Jolie. Ook houden Ferry & Garnefski zich bezig met het nieuwe album van Peplab en diverse andere projecten, waaronder Djoop Monqee

Discografie Ferry & Garnefski

In de discografie worden officiƫle opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Audio/Video Ferry & Garnefski

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer