Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

FERRY MAAT

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Periode

06-01-1947 - heden

Genre

DJ, soul, toetsinstrumenten

Online

Officiële website

Ferry Maat

Ferry Maat (16 januari 1947) is radiomaker, componist en toetsenist en vooral bekend van zijn programma Soulshow. Voordat hij bij de radio begint studeert hij af aan het conservatorium als pianist. Hij treedt in 1968 op in de Gary O'Shannon Group en is later in hetzelfde jaar enige maanden toetsenist ...
Volledige biografie...

Instrumenten

toetsinstrumenten

Genoemd in de biografie van

1966   Les Baroques

Biografie Ferry Maat

Ferry Maat (16 januari 1947) is radiomaker, componist en toetsenist en vooral bekend van zijn programma Soulshow. Voordat hij bij de radio begint studeert hij af aan het conservatorium als pianist. Hij treedt in 1968 op in de Gary O'Shannon Group en is later in hetzelfde jaar enige maanden toetsenist in de Rotterdamse soulband The Free. Maat begint in maart 1971 bij Radio Noordzee. Daar presenteert hij onder meer de Radio Noordzee Super Top 50 en Herrie Met Ferry. Op 22 oktober 1972 is de eerste uitzending van Zondagmiddag Soul Op Noordzee, de voorloper van de latere Soulshow. Na het verdwijnen van de zeezenders in 1974 komt Maat bij de TROS terecht en presenteert hij vanaf oktober 1974 ook de Nederlandse Top 40, van oorsprong de Veronica Top 40, de hitlijst die de TROS als A-omroep naar Hilversum 3 haalt. Na een onafgebroken periode van 14 jaar is op 31 maart 1988 de laatste uitzending van de Soulshow bij de TROS te horen. Ferry Maat wordt programmadirecteur van de dan net opgerichte commerciële zender Radio 10 en neemt de Soulshow mee. Twee jaar later keert Maat terug naar de TROS. In 1992 maakt de Soulshow drie jaar deel uit van Hitradio, de voorloper van Radio 538. Tussen 6 september 2003 en 13 december 2008 is de Soulshow te horen bij Veronica. Vanaf 22 april 2011 keert het programma terug, ditmaal bij Arrow Jazz FM (later omgedoopt tot Sublime FM). Ferry Maat krijgt de Gouden Harp 2005 voor zijn oeuvre.

In bezetting van

Dean Alan Set   toetsinstrumenten
Gary O'Shannon Group   toetsinstrumenten
Sammy Soul Set   toetsinstrumenten
The Free   toetsinstrumenten

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Audio/Video Ferry Maat

Video Ferry Maat

Ferry Maat Laatste Soulsh...
Ferry Maat Laatste Soulshow 13 december 2008
Heeft u ongewenste inhoud gesignaleerd? Maak hier melding van.
Ferry Maat Laatste Soulshow 13 december 2008

Alle video's

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer