Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

FINN SILVER

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Finn Silver in 2011

Periode

2009 - heden

Genre

pop, pop jazz, soul

Online

Officiële website

Finn Silver

Finn Silver is producer/componist Mark Berman en zangeres/tekstschrijfster Fridolijn van Poll. De liedjes op het album Crossing The Rubicon (2011) laten een voorliefde horen voor jazz, singer-songwriter en elektronische muziek.
Volledige biografie...

Bezetting

Mark Berman   componist, producer, sampler
Fridolijn van Poll   tekstschrijver, zang

Overige muzikanten

Kasper Kalf   basgitaar
Tony Roe   toetsinstrumenten
Ben van Gelder   altsaxofoon
Folkert Oosterbeek   piano
Jamie Peet   drums
Meer resultaten... Minder resultaten

Genoemd in de biografie van

2011   Glenn Gaddum jr.
2013   Qeaux Qeaux Joans

Biografie Finn Silver

Finn Silver is producer/componist Mark Berman en zangeres/tekstschrijfster Fridolijn van Poll. De liedjes op het album Crossing The Rubicon (2011) laten een voorliefde horen voor jazz, singer-songwriter en elektronische muziek.

2009 - 2011

Het duo Finn Silver werkt twee jaar aan het album Crossing The Rubicon en neemt de plaat op in de Jazzanova studio's van Axel Reinemer te Berlijn. Het zijn niet de minsten die gastbijdragen leveren: Britse drummer Richard Spaven (José James, The Cinematic Orchestra, Flying Lotus), altsaxofonist Ben van Gelder, toetsenist Stefan Schmid (Zuco 103) en bassisten Ernst Glerum en Glenn Gaddum Jr. Pianist/componist Daan Herweg (Caro Emerald) is betrokken bij het schrijfproces. Het debuut verschijnt in mei 2011 op het eigen Jazzberry Records. Crossing The Rubicon staat drie weken op de eerste plaats van de Nederlandse iTunes Jazz Chart en Finn Silver wordt uitgeroepen tot Nieuwe Jazzartiest Van Het Jaar 2011. In juni 2011 is Roadtrip single van de week bij de Japanse iTunes. Het nummer behaalt met ruim 60.000 downloads de tweede plaats van de Japanse iTunes Jazz Chart. De band is 15 september te gast in het televisieprogramma De Wereld Draait Door.

Ben van Gelder Caro Emerald Ernst Glerum Glenn Gaddum jr. Zuco 103

2012

Na de uitgave van de Japanse editie van het album in november 2011 treedt Finn Silver in januari op in de Billboard Live clubs van Tokio en Osaka. Crossing The Rubicon komt uit in twaalf landen, waaronder China, Zuid-Korea, Thailand en Polen. Finn Silver verzorgt op 14 februari het voorprogramma van Jazzanova in Paradiso en speelt op 8 juli op North Sea Jazz met een bezetting die naast Berman en Van Poll bestaat uit Ben van Gelder, Richard Spaven, Kasper Kalf (bas) en Tony Roe (toetsen). In het najaar doet de band een aantal kleinere akoestische shows, te beginnen op 19 oktober in de kleine zaal van Luxor Live in Arnhem. De bezetting tijdens deze shows bestaat uit Jamie Peet (drums), Glenn Gaddum jr. (bas) en Folkert Oosterbeek (piano).

2013

Opnamen van de concerten in Tokio en Osaka uit 2012 verschijnen op een EP, inclusief een DVD gemaakt door twee jonge filmmakers van The Videomatic. Finn Silver presenteert de uitgave op 25 mei met een optreden in de North Sea Jazz Club in Amsterdam.

Discografie Finn Silver

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's Finn Silver

Audio/Video Finn Silver

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer