Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

FIRST SHOW BAND

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Periode

1987 - heden

Genre

amusementsmuziek, pop, sessiemuzikanten

First Show Band

De First Show Band is gespecialiseerd in het begeleiden van nationale en internationale artiesten. Daarnaast speelt de groep in dancings en discotheken, op bedrijfsfeesten, bruiloften en concertpodia in Nederland en het buitenland. De groep presenteert zich als een 'totaalconcept voor al uw evenementen'.
Volledige biografie...

Bezetting

Cindy Oudshoorn   zang
Marcel De Groot (2)   gitaar, zang
Henk Olijdam   arrangeur, toetsinstrumenten
Willem Nuruwe   basgitaar, zang
John Philippo (2)   saxofoon, toetsinstrumenten, trompet, zang
Meer resultaten... Minder resultaten

Overige muzikanten

Dominic Damveld   drums
Henri Maaskamp   basgitaar
Mark Weber   gitaar
Pien Schneider   zang

Genoemd in de biografie van

1997   Frans Bauer
2003   Kayak
2005   Kayak

Biografie First Show Band

De First Show Band is gespecialiseerd in het begeleiden van nationale en internationale artiesten. Daarnaast speelt de groep in dancings en discotheken, op bedrijfsfeesten, bruiloften en concertpodia in Nederland en het buitenland. De groep presenteert zich als een 'totaalconcept voor al uw evenementen'.

1987 - 1996

De First Show Band komt voort uit Maxim, een zesmansformatie uit het oosten van Nederland. Binnen enkele jaren specialiseert de groep zich in het begeleiden van nationale en internationale artiesten, zowel voor televisie als optredens op locatie voor acts als René Froger, Marco Borsato, Gerard Joling, Frans Bauer, Kim Wilde, Udo Jürgens, Tom Jones, Paul Anka en Hary Bellafonte.

Gerard Joling Marco Borsato René Froger

1997

In september, na een theateroptreden met Frans Bauer in Den Haag, slaat de tourbus door een technisch mankement over de kop. Drummer Dominic Damveld en bassist Henri Maaskamp overleven het ongeluk niet. Gitarist Mark Weber raakt zwaar gewonden en ook orkestleider John Philippo belandt in het ziekenhuis.

Frans Bauer

1998 - 2002

Aangevoerd door John Philippo pikt de First Show Band zeven maanden na het ongeluk de draad weer op. De muzikanten verzorgen de begeleiding tijdens grote shows van o.a. Frans Bauer (zowel 1999 als 2001 in Ahoy'), Frans Bauer & Marianne Weber Live in Concert, André Hazes in Benidorm en de miniconcerten van René Froger.

André Hazes Marianne Weber

2003 - 2004

Zangeres Cindy Oudshoorn speelt de rol van Morgan LeFay in de rockopera Merlin van Kayak. De bezetting bestaat in deze periode naast Oudshoorn en John Philippo uit gitarist Marcel de Groot (niet de verwarren met de gelijknamige zoon van Boudewijn de Groot), drummer Erik Albers (ex-Fasten Your Seatbelts), toetsenist/arrangeur Henk Olijdam en bassist Willem Nuruwe (ex-Total Touch, ex-Mill Street Band).

Kayak Total Touch

2005

Cindy Oudshoorn speelt de rol van Anne Ponsarde in de rockopera Nostradamus : The Fate of Man van de band de symfonische rockband Kayak.

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Audio/Video First Show Band

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer