Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

FLING

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Fling (bron: officiële website)

Periode

1996 - heden

Genre

folk

Online

Officiële website

Fling

De Friese groep Fling geeft een persoonlijke en virtuoze draai aan traditioneel Ierse en Schotse zang en muziek. De bandnaam is een dans uit met name de graafschappen Kerry, Mayo en Donegal. De muziek bij deze dansvorm is vaak wild, ruig en ongedurig. Zowel de traditionals als het eigen werk ...
Volledige biografie...

Bezetting

Evertjan 't Hart   blaasinstrumenten, bouzouki, doedelzak, producer
Siard de Jong   blaasinstrumenten, bouzouki, viool, zang
Annemarie de Bie   bodhran, fluit, zang
Philip Masure   gitaar, zang

Overige muzikanten

Gerrit Breteler   gitaar, toetsinstrumenten, zang
Chris Kalsbeek   banjo, bouzouki, gitaar, harp, mandoline, zang
Niels Scotsman   percussie
Khoji Wesselius   fluit
Peter Zijlstra   viool
Meer resultaten... Minder resultaten

Biografie Fling

De Friese groep Fling geeft een persoonlijke en virtuoze draai aan traditioneel Ierse en Schotse zang en muziek. De bandnaam is een dans uit met name de graafschappen Kerry, Mayo en Donegal. De muziek bij deze dansvorm is vaak wild, ruig en ongedurig. Zowel de traditionals als het eigen werk zijn diep genesteld in liefde en respect voor de Ierse cultuur.

1996 - 2002

Fling wordt in 1996 opgericht door Gerrit Breteler (zang, gitaar, toetsen), Chris Kalsbeek (zang, gitaar, bouzouki, mandola, harp, banjo) en Evertjan 't Hart (uilleann pipes, whistles, bouzouki). Het debuutalbum The Wild Swans At Coole (1989) wordt opgenomen in de Sing Sing Studio te Metslawier. De bezetting op deze plaat bestaat verder Niels Scotsman (percussie), Khoji Wesselius (fluit, whistles) en Peter Zijlstra (fiddle). De overige cd's worden opgenomen in de eigen studio in het Friese Brantgum. De tweede cd The Blackbird (2001) bevat gitaarpartijen van Toon van den Boogaard. Het album krijgt ook positieve recensies in onder meer het Britse muziekblad Rock'n'Reel en het Irish MusicMagazine.

2004 - 2011

Na het vertrek van Gerrit Breteler in 2002 vinden diverse bezettingswisselingen plaats. Eind 2004 bestaat Fling uit Evertjan 't Hart, Siard de Jong (viool, whistles, bouzouki, zang), Annemarie de Bie (zang, fluit, bodhrán) en Philip Masure (gitaar, zang). Met het album Lost In Dunkineely begint Fling in 2009 aan een theatertournee, in 2011 gevolgd door de show A Ditch Near Cree.

Discografie Fling

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's Fling

Audio/Video Fling

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer