Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

FLOOR JANSEN

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Periode

21-02-1981 - heden

Genre

zang

Floor Jansen

Floor Jansen (Goirle, 21 februari 1981) is de zangeres van de populaire Finse metalband Nightwish. Daarvoor is ze de frontvrouw van After Forever (1997-2009). In 2003 studeert ze af aan de Rockacademie in Tilburg. Pas door haar deelname aan het televisieprogramma Beste Zangers in 2019 raakt ze in Nederland bekend ...
Volledige biografie...

Instrumenten

zang

Biografie Floor Jansen

Floor Jansen (Goirle, 21 februari 1981) is de zangeres van de populaire Finse metalband Nightwish. Daarvoor is ze de frontvrouw van After Forever (1997-2009). In 2003 studeert ze af aan de Rockacademie in Tilburg. Pas door haar deelname aan het televisieprogramma Beste Zangers in 2019 raakt ze in Nederland bekend bij een groot publiek. Met name het duet uit The Phantom Of The Opera dat ze zingt met Henk Poort, slaat aan. Tijdens Eurosonic Noorderslag krijgt ze de Popprijs 2019.

In bezetting van

After Forever   zang
ReVamp   zang

Discografie Floor Jansen

In de discografie worden officiƫle opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Audio/Video Floor Jansen

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer