Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

FLOWER TO THE PEOPLE

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Flower To The People

Periode

1995 - heden

Genre

akoestisch, blues, folk, jazz, latin, pop/rock

Online

Officiële website

Flower to the People

Flower To The People wordt in 1995 opgericht door de uit Suriname afkomstige gitarist Frank Ong-ALok en zangeres Fleur Tolman. Het duo noemt hun mix van latin, jazz, folk, blues en wereldmuziek Acoustic World Fusion, kortweg AWF. Na het verschijnen van hun dertien nummers tellende debuutalbum To The Heart (1999) ...
Volledige biografie...

Bezetting

Fleur Tolman   zang
Frank Ong-ALok   gitaar

Overige muzikanten

Manfred Schurwanz   saxofoon

Genoemd in de biografie van

2011   Oscar Harris

Biografie Flower to the People

Flower To The People wordt in 1995 opgericht door de uit Suriname afkomstige gitarist Frank Ong-ALok en zangeres Fleur Tolman. Het duo noemt hun mix van latin, jazz, folk, blues en wereldmuziek Acoustic World Fusion, kortweg AWF. Na het verschijnen van hun dertien nummers tellende debuutalbum To The Heart (1999) gaat het duo samen met saxofonist Manfred Schurwanz de theaters in met Engels gezongen akoestisch repertoire. Het nummer Wiki Now Paramaribo wordt jaren later door Unox gebruikt als ‘Dweilpauze tune’ tijdens de Olympische Spelen van 2010 in Vancouver. Het tweede album Hunger (2005) bevat solo’s op gitaar in plaats van saxofoon. Omhels Mij (2008) is het eerste Nederlandstalige album van de groep. De teksten zijn afkomstig van zeventien gedichten van de auteur Astrid H. Roemer over het leven in Suriname. Drummer Wytze van der Zweep en trompettist Joep van Rhijn leveren bijdragen. Een liedje van Flower To The People is in 2009 op de achtergrond te horen aan het begin van een commercial voor de Lotto. Het vierde album Will It Go Round (2011) is een ode aan de liefde en vrijheid en laat invloeden horen van bachata, kaseko, salsa en son montuno. De single This Time gaat over de Arabische lente en in het bijzonder de vrijheidsstrijd in Libië.

Discografie Flower to the People

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's Flower to the People

Audio/Video Flower to the People

Video Flower to the People

Libya Freedom Song "This ...
Libya Freedom Song "This Time"    by Flower to the People
Libya Freedom Song "This ...
Libya Freedom Song "This Time"    by Flower to the People
Heeft u ongewenste inhoud gesignaleerd? Maak hier melding van.
Libya Freedom Song "This Time"    by Flower to the People

Alle video's

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer