Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

FLYIN SPIDERZ

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Flyin’ Spiderz

Periode

1976 - 1981

Genre

punk, rock

Flyin’ Spiderz

Eindhovense formatie die in 1976 begint als rhythm & bluesband, sterk verwant aan de Britse pubrock. In 1977 maakt de groep de overschakeling naar punk. The Flyin’ Spiderz is de eerste Nederlandse punkband die op plaat verschijnt.
Volledige biografie...

Bezetting

Guus Boers   zang
Koos Cornelissen   gitaar
Henri Hoeymans   drums
Aad van Vugt   basgitaar

Overige muzikanten

Bart Brouwer   toetsinstrumenten
John Snep   basgitaar
Broer Bogaart   drums
Walter Langdon   basgitaar

Genoemd in de biografie van

1955   Bob Fosko
1978   Nasmak
1985   Mark Foggo
Meer resultaten... Minder resultaten

Biografie Flyin’ Spiderz

Eindhovense formatie die in 1976 begint als rhythm & bluesband, sterk verwant aan de Britse pubrock. In 1977 maakt de groep de overschakeling naar punk. The Flyin’ Spiderz is de eerste Nederlandse punkband die op plaat verschijnt.

1976 - 1977

In de begindagen is de band gelieerd aan het Dynamite-label en het boekingskantoor van de Europese independentpionier Pieter Meulenbroek (Sky Dog). De single Down, met een hoesontwerp van Joost Swarte, wordt echter nooit uitgebracht. De groep speelt in 1977 in het voorprogramma van The Damned in Paradiso. Sky Dog gaat over de kop en de band krijgt een contract aangeboden bij EMI. De debuut-LP bevat agressieve rock & roll, die meer lijkt op de muziek van een pre-punkband als Count Bishops dan op die van de Pistols of The Damned. De Spiderz touren intensief door het land en wekken met hun energieke show en punkimago vooral op het platteland verbijsterde en soms agressieve reacties op.

1978

De tweede langspeler Let It Crawl bevat rock. Vanaf het moment dat bassist Van Vugt wordt vervangen door Jan Snep, blijft het rommelen rond deze formatieplaats.

1979

Een derde album, Birthday, wordt niet uitgebracht omdat EMI het contract opzegt. Roadie Bart Brouwer voegt zich als keyboardspeler bij de band, waarmee een melodieuzere richting wordt ingeslagen. De band kort de naam in tot The Spiderz en brengt bij WEA de LP Pressure uit. Bassist Snep wordt vervangen door Walter Langdon en drummer Hoeymans door Broer Bogaart. In november staat de single I Wanna Be Used For Love in de tipparade.

1980

Met het vierde album Lines Of Lust ontwikkelen The Spiderz zich verder richting new wave. De groep breidt haar werkterrein succesvol uit naar Frankrijk, met onder meer optredens voor tv, in Club Gribus te Parijs en op het festival van Montreux (13 juli). In Engeland staat de groep in het voorprogramma tijdens de Britse tournee van Iggy Pop. De Britse bassist Walter Langdon vervangt John Snep. Een nieuwe mix van I'm Yours Tonight verschijnt op single met een gastrol op toetsen van Manfred Man.

1981

Na een laatste single, Tales About Males, houdt de band op te bestaan. Toetsenist Brouwer en zanger Boers brengen cd's uit onder de naam Double Feature. Gitarist Cornelissen belandt onder meer bij Bertus Borgers en Mark Foggo. Drummer Langdon speelt onder andere bij The Bob Color.

Bertus Borgers Double Feature Koos Cornelissen The Bob Color

1995

Guus Boers laat van zich horen met de formatie Doktor Guus En Het Brabants Paars. Zijn inzending L.I.E.D.F.D.E. haalt de eerste prijs tijdens het Noorderslag 1996 Demopanel.

1999

Van Bart Brouwer verschijnt een cd die hij samen met Rik Polman onder de naam The Dolphins maakt. Samen met Polman en Renee Frankhuizen speelt hij al enkele jaren in de band Betty Blue. Daarnaast houden Brouwer en Polman zich bezig met muzikaal kindertheater en het projekt T-Tauri samen met Harry van Hoof.

Betty Blue Slagerij Van Kampen The Dolphins

Discografie Flyin’ Spiderz

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's Flyin’ Spiderz

Audio/Video Flyin’ Spiderz

Video Flyin’ Spiderz

The Flying' Spiderz - I ...
The Flying' Spiderz  - I Like The Night
Heeft u ongewenste inhoud gesignaleerd? Maak hier melding van.
The Flying' Spiderz  - I Like The Night

Alle video's

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer