Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

FOOTSNAKES

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Periode

1992 - 1993

Footsnakes

Footsnakes komt voort uit de Rotterdamse rockgroepen Bat Attak en Spasmodique en heet in eerste instantie voluit The Growlin' Footsnakes. In het begin is de band een Nederlandse variant op Australische groepen als The Beasts Of Bourbon en Crime & The City Solution, waarna gaandeweg een eigen geluid wordt ontwikkeld, ...
Volledige biografie...

Bezetting

Hilde Veenstra   basgitaar
Jeroen Wessels   gitaar
Reinier Rietveld   drums
Peter Donkers   gitaar
Rob Rietdijk   mondharmonica, zang

Genoemd in de biografie van

1992   Spasmodique
2007   Mecano

Biografie Footsnakes

Footsnakes komt voort uit de Rotterdamse rockgroepen Bat Attak en Spasmodique en heet in eerste instantie voluit The Growlin' Footsnakes. In het begin is de band een Nederlandse variant op Australische groepen als The Beasts Of Bourbon en Crime & The City Solution, waarna gaandeweg een eigen geluid wordt ontwikkeld, met dankzij de uit de jazz en geïmproviseerde muziek afkomstige gitarist Peter Donkers. Na Footsnakes wordt Rob Rietdijk vocalist in de stonergroep Wallrus.

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Audio/Video Footsnakes

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer