Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

FORD'S IMAGINARY INFERNO

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Ford's Imaginary Inferno

Periode

1994 - heden

Genre

lo-fi

Ford's Imaginary Inferno

Productieve lo-fi groep uit Amsterdam, die haar wortels evenwel heeft in Brabant.
Volledige biografie...

Bezetting

Patrick Delabie   gitaar
Hans Von Seydlitz   gitaar, mondharmonica, toetsinstrumenten, zang
Jeroen Ringers   achtergrondzang, basgitaar
Joris Ringers   mondharmonica, toetsinstrumenten

Overige muzikanten

Geert Budts   drums
Pierre Castelijn   achtergrondzang, drums, percussie
Michel Van Der Westen   toetsinstrumenten
Maren Hill   zang

Genoemd in de biografie van

2004   Julia P.

Biografie Ford's Imaginary Inferno

Productieve lo-fi groep uit Amsterdam, die haar wortels evenwel heeft in Brabant.

1964 - 1993

Hans von Seydlitz woont van zijn derde tot zijn zesde in Belgrado omdat zijn vader daar werkzaam is als militair attaché. Terug in het Hollandse Terheijden hoort hij voor het eerst popliedjes op de radio. Zijn voorliefde voor muziek uit de jaren zestig zal hij als muzikant nooit meer kwijtraken. Na zijn verhuizing naar Breda speelt hij vanaf 1978 in punkbands (Absurd Act en Waste), het gothische Scream Therapy en het avontuurlijk poppy Betty Ford Clinic.

Betty Ford Clinic

1994

Betty Ford Clinic gaat vriendschappelijk uit elkaar. Von Seydlitz vertrekt naar Amsterdam. Op zijn woonboot (studio Boat Inferno) neemt hij op eenvoudige wijze in de zomer zijn nieuwe repertoire op. Hij bedient zich van het pseudoniem Hans F. Ford en verzamelt zijn liedjes onder de bandnaam Ford's Imaginary Inferno. Oud Betty Ford Clinic-genoot Patrick Delabie (ex-The Scoundrels) staat hem in enkele nummers bij.

Betty Ford Clinic The Scoundrels

1995

Ford's Imaginary Inferno Na twee cassettes verschijnt van eenmansband Ford's Imaginary Inferno het debuut-album Hot Balloon Drifts. De plaat komt uit op GAP Recordings, het label waarop Hans F. Ford met zijn band Betty Ford Clinic al twee albums uitbracht. Om het materiaal live te kunnen uitvoeren, verzamelt hij bevriende muzikanten om zich heen. Naast Delabie zijn dat Michel van der Westen (Think Freud), Jeroen Ringers uit Breda en Bootsie alias Geert Boudts uit Antwerpen. Ze oefenen het repertoire door bandjes uit te wisselen, er wordt nauwelijks gerepeteerd.

Betty Ford Clinic Think Freud

1996

Hot Balloon Drifts slaat aan in Frankrijk. Na slechts drie keer repeteren onderneemt de band een tournee door Frankrijk, Nederland, België en Duitsland.

1997

Ford's Imaginary Inferno Met zijn live-band speelt Hans F. Ford het tweede album Life Without Ourselves vol. De plaat is meer psychedelisch van karakter en verschijnt op het Bredase Clean Records. De samenwerking met het label is van korte duur en de groep zoekt zijn heil bij het aan de Konkurrent gelieerde My First Sonny Weissmuller, dat al bescheiden successen heeft met Cords en Travoltas.

Cords Travoltas

1998

De band vertrek opnieuw naar Frankrijk voor een tournee. Van der Westen brengt onder de naam Mitch zijn eerste solo-album uit.

Mitch

1999

Het derde album Love And Be Loved wordt uitgebracht. Op de plaat spelen naast Hans F. Ford ook Jeroen Ringers, Michel van der Westen en Pierre Castelijn mee. Maren Hill verzorgt gastvokalen. Patrick Delabie is alleen betrokken bij het mixen. De plaat is in goede lo-fi-traditie opgenomen op een viersporen-recorder. In september speelt Ford's Imaginary Inferno in club C-Note tijdens het CMJ-festival te New York. Het optreden levert de groep vooralsnog geen grote bekendheid op in Amerika. Michel van der Westen verlaat de band om zich volledig te kunnen storten op zijn eigen band Mitch. Delabie speelt daarin de drums.

Mitch

2000

The Imaginary Recordings Part 4 : Or How The Flower Factory Unexpectedly Exploded is het tweede album voor My First Sonny Weissmuller.

2001

Voormalige Mitch-drummer Delabie neemt in zijn eigen studio te Wernhout onder de naam Specimen helemaal in zijn eentje I Don't Wanne Be Your Dog op, een album in de traditie van Hüsker Dü, Dinosaur Jr en Black Flag.

Patrick Delabie

2003

Ford's Imaginary Inferno Na een korte radiostilte brengen Hans F. Ford, Jeroen Ringers en Joris Ringers op 10 maart het vinylalbum Summer Breeze And Magic Trees uit bij het nieuwe label Excalibur Music Group. De liedjes op de plaat bevatten naast meerstemmige vocalen ook piano, klavecimbel en kerkorgel. Emiel Drost (ex-Abel) en Gerton Govers (Mitch) leveren gastbijdragen.

Abel Mitch

2004

Ford's Imaginary Inferno Ook het tweede album voor de Excalibur Music Group verschijnt enkel op vinyl. Meet The Children Of Make-Believe bevat bijdragen van Jeroen en Joris Ringers, Gerton Govers (ex-Mitch) en een zekere Hernandez (drums/percussie). Tegelijkertijd verschijnt een split-single op gekleurd vinyl met op de A-kant een nummer van Julia P.

Julia P.

Discografie Ford's Imaginary Inferno

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's Ford's Imaginary Inferno

Audio/Video Ford's Imaginary Inferno

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer