Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

FOURADI

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Periode

2004 - heden

Genre

hiphop, Marokko, Nederlandstalig

Fouradi

Het duo Fouradi bestaat uit de Marokkaanse broers Mohamed Fouradi (5 januari 1982) en Brahim Fouradi (19 november 1985) uit Amsterdam-West. De liedjes van Fouradi bevatten dansbare elektronische beats, raps van Brahim, zang van Mohamed en teksten over onder anderen meisjes, uitgaan en huiselijk geweld. Zus Zohra verzorgt het management.
Volledige biografie...

Bezetting

Brahim Fouradi   producer, rap
Mohamed Fouradi   producer, zang

Biografie Fouradi

Het duo Fouradi bestaat uit de Marokkaanse broers Mohamed Fouradi (5 januari 1982) en Brahim Fouradi (19 november 1985) uit Amsterdam-West. De liedjes van Fouradi bevatten dansbare elektronische beats, raps van Brahim, zang van Mohamed en teksten over onder anderen meisjes, uitgaan en huiselijk geweld. Zus Zohra verzorgt het management. Hun eerste succesnummer is 1 Ding waarmee ze in 2006 op clipzenders The Box en TMF zijn te zien en vooral de jonge luisteraars van het radiostation FunX aanspreken. Hun videoclips worden miljoenen malen bekeken via de videowebsite YouTube. Het duo wordt in 2007 genomineerd voor een TMF Pure Award. In januari 2009 verschijnt hun debuutalbum De Favoriete Schoonzonen met een mix van pop, urban, latin-house en clubmuziek en gastbijdragen van onder meer Brainpower en musicalster Kim-Lian. De broers presenteren vanaf 2009 het kinderprogramma Proefdier van VPRO's Villa Achterwerk.

Discografie Fouradi

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Audio/Video Fouradi

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer