Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

FRANK CRIJNS

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Periode

12-06-1960 - heden

Genre

componist, gitaar, hedendaags, pop/rock

Online

Officiële website

Frank Crijns

Frank Crijns is oprichter van de impro-rockgroep Blast en speelt en schrijft voor de groepen Titanic Combo en Spelonk. Daarnaast houdt hij zich bezig met het opzetten van en spelen in projecten met o.a.: Fred Frith, Elliot Sharp, Tim Hodgkinson, Rhys Chatham, Phil Niblock, Pavel Fatj en Jacques Palinckx. Ook ...
Volledige biografie...

Instrumenten

componist, gitaar

Biografie Frank Crijns

Frank Crijns is oprichter van de impro-rockgroep Blast en speelt en schrijft voor de groepen Titanic Combo en Spelonk. Daarnaast houdt hij zich bezig met het opzetten van en spelen in projecten met o.a.: Fred Frith, Elliot Sharp, Tim Hodgkinson, Rhys Chatham, Phil Niblock, Pavel Fatj en Jacques Palinckx. Ook speelt hij in de bigband Nieuwe Muziek en Positive Nuns. Zijn werk als componist is uit te splitsen in twee delen: enerzijds werk voor solisten en ensembles voor moderne muziek, zoals ensemble LOOS, orkest de ereprijs, Nederlands Balletorkest, Trio NU, Basho Ensemble, Quasar Saxophone Quartet, Diangelo Ciciclia, Rosa Ensemble, Tetzepi Big Tet, Combustion Chamber Ensemble, Spectra Ensemble, Camerata, Blindman [4x4], Mr. Probe (Bruno Nelissen & Marieke Berendsen) , en anderzijds als uitvoerder en componist van hedendaagse gecomponeerde en geïmproviseerde muziek.

1960 - 1997

Frank Crijns (12 juni 1960, Sint Pieters-Woluwe, België) studeert compositie aan het Rotterdams Conservatorium bij Peter-Jan Wagemans en Klaas de Vries.

1992

In 1992 schreef hij samen met vijf componisten van de Tilburgse groep De vonk de compositie 'Ergens ervoor...' voor het Aquarius Ensemble.

Discografie Frank Crijns

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Audio/Video Frank Crijns

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer