Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

FRANK JANSEN (1)

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Periode

09-02-1944 - heden

Genre

componist, producer, producers, toetsinstrumenten

Frank Jansen (1)

Frank A.M. Jansen is werkzaam als A&R-directeur en (executive) producer bij Bovema/EMI (1969–1975) en EMI/EAR (European Artist and Repertoire) (1976–1980). Hij is betrokken bij ruim 100 hits in de Nederlandse Top 40. Op zijn cv staat Jansen vermeld als de ontdekker van Brainbox, CCC Inc., Jaap Dekker Boogie Set, Continental ...
Volledige biografie...

Instrumenten

componist, producer, toetsinstrumenten

Biografie Frank Jansen (1)

Frank A.M. Jansen is werkzaam als A&R-directeur en (executive) producer bij Bovema/EMI (1969–1975) en EMI/EAR (European Artist and Repertoire) (1976–1980). Hij is betrokken bij ruim 100 hits in de Nederlandse Top 40. Op zijn cv staat Jansen vermeld als de ontdekker van Brainbox, CCC Inc., Jaap Dekker Boogie Set, Continental Uptight Band, Highlight, Kayak, Lucifer, Ritty McGarrity, Promises (Baby It's You, 1978) en Robert Long. Hij contracteert deze artiesten, zoals ook Oscar Benton, Monica, Binkies (Met Carnaval, 1970), Breeze, Jules de Corte, Debbie, Frans Derks, Dizzy Man's Band, Ton van Duinhoven (Nou Jaap Swart Eindelijk, 1973), Focus, Fresh Air, Helga, Himalaya, Jackpot, Arne Jansen, Lowland Trio, Luc Lutz, Maddog, Elly & Rikkert, September, Spooky & Sue, Teach-In, Mieke Telkamp, Conny Vandenbos, Willy Alberti, Calimero en Pussycat. Voor enkele van deze genoemde acts is hij ook als producer actief bij de opnamen van (hit)singles en albums (zie overzicht bij Discografie). Naast bovengenoemde acts is Jansen ook betrokken bij producties van onder anderen Neerlands Hoop en Fons Jansen. Samen met Jack de Nijs werkt hij aan platen van onder meer Jan Boezeroen, Brabants Bont, de Vlaamse zanger Luk Bral, combo Wil de Bras, Leo den Hop (Morgen Een Kater, 1972) en vijf edities van de compilatiereeks Op Losse Groeven.

Discografie Frank Jansen (1)

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Audio/Video Frank Jansen (1)

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer