Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

FRANK KLUNHAAR

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Periode

1950 - heden

Genre

producer, producers, toetsinstrumenten

Online

Officiële website

Pseudoniemen

David Basho, Pantherman

Frank Klunhaar

Frank Klunhaar produceert vanaf begin jaren zeventig platen van onder meer American Gypsy, Houseband, De Dijk en Fox The Fox. Hij maakt in de periode 1977-1981 deel uit van de band Lancee.
Volledige biografie...

Instrumenten

producer, toetsinstrumenten

Genoemd in de biografie van

1977   Tom America
1981   Ferdy Lancee
1983   De Dijk

Biografie Frank Klunhaar

Frank Klunhaar produceert vanaf begin jaren zeventig platen van onder meer American Gypsy, Houseband, De Dijk en Fox The Fox. Hij maakt in de periode 1977-1981 deel uit van de band Lancee.

In bezetting van

Ferdy Lancee   producer, toetsinstrumenten

1970 - 1977

Frank Klunhaar produceert in de jaren zeventig singles en albums van artiesten en bands als Jimmy Bellmartin, American Gypsy, Ferdy Lancee en de Houseband. Verstopt achter een masker brengt hij onder de naam Pantherman in 1974 twee singles uit. In 1977 richt hij samen met gitarist Ferdy Lancee de groep Lancee op.

American Gypsy Ferdy Lancee Houseband Jimmy Bellmartin

1981 - 1995

Lancee gaat in 1981 uit elkaar. Ferdie Lancee vormt een nieuwe band en Klunhaar blijft actief als producer. Hij produceert niet alleen platen van o.a. De Dijk (waaronder de single Bloedend Hart), What Fun, MAM, Forrest en Fox The Fox, maar ook radioprogramma's bij de VARA zoals VARA's Popkrant en Moondogs. Daarna is Klunhaar in de periode 1987-1993 werkzaam als general manager en A&R-manager bij EMI Publishing Benelux waar hij onder meer werkzaam is voor en ontmoetingen heeft met grote internationale sterren als David Bowie, Stevie Wonder en Melissa Etheridge.

De Dijk Forrest Fox The Fox MAM

1996 - 2006

Frank Klunhaar Hij richt in 1996 Gracious Grooves op waarmee hij projecten voor derden uitvoert. Vanaf eind 1997 is hij enige jaren managing director van het internetplatform Muziek Netwerk Nederland. Sinds 2002 is Klunhaar weer onder de naam David Basho actief als artiest en producer. Hij gebruikte dit pseudoniem in de jaren tachtig voor zijn werk als producer voor The Affair, Forrest en Fox the Fox. Van David Basho verschijnt in 2002 het album Esprit Nomade met daarop downtempo lounge met jazzy invloeden. Tracks zijn te horen in de serie MVT Lounge en op enkele Amerikaanse compilaties die regelmatig gedraaid worden op Amerikaanse radiozenders die gespecialiseerd zijn in downtempo en zogenaamde smooth jazz. Nieuw materiaal van David Basho verschijnt daarna enkel op downloadsites op internet. In 2006 komt het album Pop That Jazz! uit via iTunes.

Discografie Frank Klunhaar

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's Frank Klunhaar

Audio/Video Frank Klunhaar

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer