Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

FRANK PELS

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Periode

1963 - heden

Genre

componist, componisten, producer, producers, sessiemuzikanten, toetsinstrumenten

Frank Pels

Frank Pels is een muzikant die zich, na in verschillende bands te hebben gespeeld, toelegt op het produceren, componeren en schrijven van muziek. In de jaren negentig doet hij veel sessie- en productiewerk voor nationaal als internationaal bekende acts zoals Womack & Womack, Danny Lucassen, Flair, Ellert Driessen, Sonic Surfers, ...
Volledige biografie...

Instrumenten

componist, producer, toetsinstrumenten

Biografie Frank Pels

Frank Pels is een muzikant die zich, na in verschillende bands te hebben gespeeld, toelegt op het produceren, componeren en schrijven van muziek. In de jaren negentig doet hij veel sessie- en productiewerk voor nationaal als internationaal bekende acts zoals Womack & Womack, Danny Lucassen, Flair, Ellert Driessen, Sonic Surfers, Les Zazous, The Sonic Surfers en Anita Doth. Frank Pels is oprichter/eigenaar van The Pel$ Syndicate Music & Sounddesign, een bedrijf dat is gespecialiseerd in het aanbieden van audioproductie en songwriting.

In bezetting van

Mo   toetsinstrumenten

1963

Frank Pels wordt geboren op 24 oktober in Leiden. Na de middelbare school gaat hij piano, toegepaste electronika en schoolmuziek studeren aan het Sweelinck Conservatorium in Amsterdam.

1980 - 1983

Frans Pels speelt in Perspex. Deze band speelt in zo'n vijftig voorprogramma's van de new wave band Mo die in 1981 een grote hit scoort met het nummer Fred Astaire.

Mo

1983 - 1985

In 1983 gaat Frank Pels ook als toetsenist bij Mo spelen. In 1984 neemt de band het album Stop Staring op, maar al snel blijkt dat het eerdere succes niet te evenaren is. Eind 1985 wordt Mo dan ook ontbonden.

1987 - 1990

Nadat Mo is gestopt duiken Frank Pels en Bram Bonarius op onder de naam The Big Room. De twee maken een demo die door Music Maker wordt uitverkozen tot Demo van de Maand. Pels en Bonarius slagen er echter niet in om een platencontract in de wacht te slepen.

1991 - 1994

Frank Pels duikt op in de band EZ Money en maakt een soloplaat onder de naam The Pel$ Syndicate. Naar aanleiding van een live radio-optreden wordt hij gevraagd in de band van Womack&Womack te komen spelen. Tussen 1993 en 1994 gaat Pels met de Amerikanen op een Europese tournee.

1995 - 1996

Pels produceert twee singles van de Noord-Hollandse band Flair. Het gaat om Oh Middernacht (1995) en Marianneke (1996).

Flair

1997

Samen met voormalig Sweelinck-student Edwin Meijster richt Pels muziekuitgeverij PPM op. PPM is gelieerd aan EMI Music Publishing. Pels en Meijster schrijven samen een omvangrijke catalogus songs in diverse genres en talen.

1998

Frank Pels speelt als gastmuzikant mee op de cd Electric Babyland van de gitaarband Les Zazous.

Les Zazous

2000 - 2005

Het door Pels geschreven nummer Save My Soul van de band Superglue, waarvan Edwin Meijster de leadzanger is, komt in de Top 100 terecht. Het nummer Shades Of White van Delanos, bekend van de Hoegaarden reclame (Hoe smaakt wit) en geschreven door Pels, komt op single uit. In de loop der jaren heeft Frank Pels voldoende apparatuur om zich heen verzameld om een eigen studio te kunnen beginnen: The Pel$ Syndicate Music & Sounddesign is een bedrijf bestaande uit verschillende professionals die zich hebben gespecialiseerd op het gebied van muziek en audioproductie diensten, produceren en songwriting. Zo houdt het bedrijf zich onder meer bezig met het maken van muziek bij commercials van bijvoorbeeld Coca Cola, Nike, Fortis, Amstel, Nokia, JVC, Whiskas en ING. Daarnaast maakt het bedrijf ook 'idents' voor verschillende omroepen in zowel Nederland, Duitsland als Italiƫ.

Discografie Frank Pels

In de discografie worden officiƫle opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Audio/Video Frank Pels

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer