Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

FRANS DOOLAARD

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Frans Doolaard bij televisieshow van John Woodhouse

Periode

05-09-1931 - 14-08-2015

Genre

gitaar, Hawaiian, instrumentaal, pedalsteel

Frans Doolaard

Neerlands bekendste steelgitarist uit Den Haag. Speelt onder meer in Kilima Hawaiians (tot 1964), zijn eigen beatgroep Riats en Chico's. Verzorgt daarnaast in de jaren zeventig en tachtig veel begeleidingswerk (o.a. bij Dimitri van Toren) en sessiewerk voor o.a. The Hearts of Soul, George Baker Selection, Saskia & Serge, The ...
Volledige biografie...

Instrumenten

gitaar, pedalsteel

Genoemd in de biografie van

1972   Don Rosenbaum

Biografie Frans Doolaard

Neerlands bekendste steelgitarist uit Den Haag. Speelt onder meer in Kilima Hawaiians (tot 1964), zijn eigen beatgroep Riats en Chico's. Verzorgt daarnaast in de jaren zeventig en tachtig veel begeleidingswerk (o.a. bij Dimitri van Toren) en sessiewerk voor o.a. The Hearts of Soul, George Baker Selection, Saskia & Serge, The Cats, Herman & Angie, Don Rosenbaum, Continental Uptight Band, Pussycat en Greenfield & Cook. Hij is tevens te horen op de LP Hoe Sterk Is De Eenzame Fietser van Boudewijn de Groot in 1973. Hij speelde ook banjo en hij zong bij de Chico's.

In bezetting van

Kilima Hawaiians   pedalsteel
The Riats   gitaar, pedalsteel, snaarinstrumenten

Discografie Frans Doolaard

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's Frans Doolaard

Audio/Video Frans Doolaard

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer