Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

FRANS HAGENAARS

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Genre

basgitaar, producer, producers

Online

Facebook
Website

Frans Hagenaars

Mede-eigenaar van platenmaatschappij Excelsior Recordings en producer van veel alternatieve gitaarbands.
Volledige biografie...

Instrumenten

basgitaar, producer

Genoemd in de biografie van

1978   Minny Pops
1990   Marshmellows
1992   Scram C Baby
Meer resultaten... Minder resultaten

Biografie Frans Hagenaars

Mede-eigenaar van platenmaatschappij Excelsior Recordings en producer van veel alternatieve gitaarbands.

In bezetting van

Minny Pops   basgitaar

1978 - 2004

Frans Hagenaars speelt van 1978 tot 1980 bas in de Amsterdamse avantgarde groep de Minny Pops. In 1995 richt hij samen met Ferry Roseboom het platenlabel (Nothing Sucks Like) Electrolux op dat een jaar later wordt omgedoopt tot Excelsior Recordings. De eerste band die op het nieuwe label een plaat uitbrengt is Caesar (Clean). Frans Hagenaars is eigenaar van de Studio Sound Enterprise in Weesp waar veel Excelsior-bands hun platen opnemen.

Caesar Minny Pops

2005

Hagenaars staat samen met Anne Soldaat (Daryll-Ann, Do-The-Undo) achter de mengtafel tijdens de opnamen van Escapades, het tweede album van de Utrechtse groep Gem. Hij produceert het debuut van LPG en is als engineer betrokken bij Sound Of zZz van het duo zZz dat in 2005 wereldwijd verschijnt.

LPG zZz

2007

Hagenaars produceert het debuutalbum The Long Way Back van de band Moss, de kinderplaat Eddie Ekster Maakt Een Lied van de Easy Aloha's en het neemt het nummer Storm op voor het album Afkuil van Jaap Boots.

Easy Aloha's Jaap Boots Moss

2008

Frans Hagenaars neemt een album op van singer-songwriter Leine. Hij produceert de muziek in de film Vox Populi van Eddy Terstall.

2009

Freek de Jonge neemt zijn album Van A Naar Z (maart 2010) op in de studio van Hagenaars. De producer is nauw betrokken bij het debuutalbum The Big Blue Yonder (april 2010) van singer/songwriter Eckhardt.

Eckhardt

2010

Een opvallende band uit de stal van Excelsior is Lella Fathia, de formatie rondom zangeres Fathia Bazi. Hun debuutalbum Anybody laat invloeden horen uit onder meer jazz en blues.

Lella Fathia

2011 - 2013

Na 27 jaar moet Hagenaars' studio in Weesp wijken voor de verbreding van snelweg A1. Hij verhuist in de zomer mee met Excelsior Recordings naar een nieuwe studio op het oude Shellcomplex in Amsterdam-Noord. De opnamen van het derde album van Bertolf vinden in 2012 plaats in een Franse studio met gebruikmaking van analoge apparatuur. In het voorjaar van 2013 neemt Frans Hagenaars definitief afscheid van de studioruimte aan de snelweg. Hij verhuist naar Amsterdam-Noord waar hij zijn werkzaamheden voortzet in SSE Noord. Freek de Jonge neemt met de producer in twee sessies van een week het album Zonde op, onder meer in De Jonge’s huiskamer in Muiderberg. In de zomer neemt Hagenaars onder meer Distant Rumble op, het eerste album van Danny Vera dat uitkomt op Excelsior Recordings. Hij produceert ook Delivering The Grass van Blue Grass Boogie Men.

Overzicht van bijdragen op platen van acts die geen eigen entry hebben in de Encyclopedie:

producer:
1996 - Speed 78 'Skiffle'
2002 - Jimmyhat 'Speed Is Wonderful'
2002 - The Ean Machine 'Meany'
2003 - Sun Sour Hippie Qué 'Punch & Judy'
2005 - Emma Peel 'Microgynon Girl '
2011 - Apes In The Orange Grove 'We Go Time'
2011 - Marten de Paepe 'Boskoop'

mix:
2003 - Amsterdam Klezmer Band 'Amsterdam Klezmer Band Met Bob Fosko'

Bertolf Blue Grass Boogiemen Danny Vera Freek de Jonge

Discografie Frans Hagenaars

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's Frans Hagenaars

Audio/Video Frans Hagenaars

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer