Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

FRED PIEK

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Fred Piek in 2007

Periode

16-09-1949 - heden

Genre

folk, gitaar, Nederlandstalig, zang

Online

Officiële website

Fred Piek

Voordat Fred Piek solo platen uitbrengt maakt hij deel uit van de folkgroep Fungus en De Amazing Stroopwafels.
Volledige biografie...

Instrumenten

gitaar, zang

Genoemd in de biografie van

1980   Geo
1981   Astrid Nijgh
1981   Lennaert Nijgh
Meer resultaten... Minder resultaten

Biografie Fred Piek

Voordat Fred Piek solo platen uitbrengt maakt hij deel uit van de folkgroep Fungus en De Amazing Stroopwafels.

In bezetting van

Drie Heren   gitaar, zang
Fungus   gitaar, zang
The Amazing Stroopwafels   gitaar, zang

1974 - 1978

Fred Piek richt de folkrockgroep Fungus op. De groep maakt tussen 1974 en 1978 vijf albums en scoort een hit met Kaap'ren Varen. Fungus is onder meer te zien op Pinkpop en tijdens tournees door Zweden en Engeland.

Fungus

1979 - 1982

Fred Piek Piek start samen met Wim Kerkhof The Amazing Stroopwafels. Hij doet mee aan de eerste twee albums. In 1981 verlaat hij de groep en maakt hij een titelloze soloplaat met liedteksten van Lennaert Nijgh.

Lennaert Nijgh The Amazing Stroopwafels

1983 - 1988

Samen met Joost Belinfante en Friedrich Hlawatsch (Frits van Doorninck) vormt Fred Piek de muziektheatergroep Drie Heren. Hij treedt ook op met dichter Levi Weemoedt. In 1988 maakte hij een tweede soloalbum Soms Een Moment.

Drie Heren

1997 - 1998

Na een paar jaar in de luwte maakt Piek een comeback met de cd Vroeger Is Terug. De plaat bevat bijdragen van Walter Kuipers en opent met een nieuwe versie van Kaap'ren Varen. Met de cd op zak doet de zanger een theatertournee.

2000

Fungus komt uit op cd, een reden om in een nieuwe bezetting van de band enkele speciale optredens te geven.

2001

Samen met drummer Louis Debij speelt Fred Piek de theatervoorstelling De Drummer En De Zanger.

2002 - 2010

In juni 2002 speelt Fred Piek op de Parade in Rotterdam als lid van Annie en de Dutch Cowboys, de Nederlandstalige Western swinggroep rond Marjolein Meijers van de Berini's en An+Jan. De groep komt in 2006 opnieuw bij elkaar, nu onder de naam Annie en de Cowboys. Piek treedt regelmatig solo op en in wisselende bezettingen, samen met onder anderen Louis Debij, Johan Lammers en Sido Martens. Fungus doet in deze periode ook enkele optredens. Fred Piek en Louis Debij breiden het repertoire uit van hun theaterprogramma De Drummer En De Zanger, maken nieuwe arrangementen en zetten de liedjes op het gelijknamige album dat in september 2010 in een gelimiteerde oplage verschijnt. De cd laat Amerikaanse invloeden horen, zoals music hall songs uit het begin van de vorige eeuw, country en jazz, maar ook muziek van hedendaagse singer-songwriters.

Discografie Fred Piek

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's Fred Piek

Audio/Video Fred Piek

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer