Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

FREE & EASY

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Free & Easy

Periode

1993 - heden

Genre

blues, coverbands, rhythm & blues

Free & Easy

De rhythm & bluesband Free & Easy uit Apeldoorn wordt opgericht door zanger Jos Veldhuizen, gitarist Jan Willem Berkhout, toetsenist Frank Pistorius en drummer Arno Willemsen uit Flavium, aangevuld door bassist André de Boer. De band is vernoemd naar een historische bluesclub in Harlem. Op het eerste album Message From ...
Volledige biografie...

Bezetting

Jan-Willem Berkhout   achtergrondzang, gitaar
Jos Veldhuizen   mondharmonica, zang
Frank Pistorius   orgel, piano
Arno Willemsen   drums
Alex Bongers   basgitaar

Overige muzikanten

André de Boer   basgitaar

Genoemd in de biografie van

1993   Flavium
1996   Jel Jongen

Biografie Free & Easy

De rhythm & bluesband Free & Easy uit Apeldoorn wordt opgericht door zanger Jos Veldhuizen, gitarist Jan Willem Berkhout, toetsenist Frank Pistorius en drummer Arno Willemsen uit Flavium, aangevuld door bassist André de Boer. De band is vernoemd naar een historische bluesclub in Harlem. Op het eerste album Message From A Small World (1996) en tijdens de daaropvolgende tournee speelt Free & Easy met een blazerssectie. Op het tweede album A Roll Of The Dice (1999) neemt Alex Bongers de bas voor zijn rekening.

Discografie Free & Easy

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's Free & Easy

Audio/Video Free & Easy

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer