Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

FRUITCAKE

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Periode

1980 - 1984

Genre

disco, pop

Fruitcake

Amsterdamse discoband die in 1981 een hit scoort met My Feet Won't Move.
Volledige biografie...

Bezetting

Jan Paul Driessen   basgitaar
Rob Taekema   gitaar, zang
Ben Baan   toetsinstrumenten
André Louhenapessy   percussie
Mildred Douglas   zang
Meer resultaten... Minder resultaten

Overige muzikanten

Martino Latupeirissa   percussie
Maritha Lee   zang
Denise Jannah   zang

Genoemd in de biografie van

1956   Denise Jannah
1975   Mildred Douglas
1983   Fluitsma & Van Tijn
Meer resultaten... Minder resultaten

Biografie Fruitcake

Amsterdamse discoband die in 1981 een hit scoort met My Feet Won't Move.

1980

In 1980 richten Jan-Paul Driessen en Rob Taekema Fruitcake op. Als de band compleet is nemen ze een demo op met een aantal disco-nummers. Naar eigen zeggen zijn veel platenmaatschappijen geïnteresseerd omdat Jan-Paul Driessen de broer is van Spargo's Ellert Driessen. Uiteindelijk tekent de band bij EMI.

Spargo

1981

De eerste single My Feet Won't Move bereikt in februari nummer 8 in de Top 40. Niet veel later vertrekt Mildred Douglas, ze wordt vervangen door Marita Li-a-chan. Douglas zal later furore maken in de groep Mai Tai. De tweede en derde single van Fruitcake zijn weinig succesvol.

Mai Tai

1982

Nadat ook de single A Second Try geen hit wordt zet EMI de band aan de kant. Met een nieuwe manager en een nieuwe platenmaatschappij (Dureco) scoort de band niet veel later een bescheiden hit met I Like The Way. Op de hoes van de single is onder meer zangeres Denise Jannah te zien. De promotie wordt echter bemoeilijkt door de langdurige ziekte van drummer Bart Adrichem. Twee andere singles worden geen hits.

Denise Jannah

1983

Bij weer een andere platenmaatschappij (Victor) brengt Fruitcake het debuutalbum uit: Fruitcake 1. Het succes van de groep is dan inmiddels over het hoogtepunt heen.

1984

Het tweede en laatste album heet Fruitcake 2.

2009

Rob Taekema brengt de originele bezetting van Fruitcake bij elkaar voor een eenmalig reünieconcert, op 18 oktober in Indoor Sport en Event Center The Beach te Aalsmeer, onder de noemer Rob Taekema & Friends From The Past, Present And Future. Fruitcake wordt daarbij bijgestaan door gastmuzikanten, waaronder Lilian D. Jackson (Spargo), Mildred Douglas en Carolien de Windt (Mai Tai), Shirma Rouse, Janice Williams, Denise Jannah, Humphrey Campbell en Lucetia van der Vloot. Taekema werkt aan zijn soloalbum Taek.

Humphrey Campbell Lucretia Mai Tai Spargo

Discografie Fruitcake

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Audio/Video Fruitcake

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer