Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

FULLHOUSE

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Periode

1967 - 1969

Genre

rhythm & blues

Fullhouse

Fullhouse uit Utrecht speelt voornamelijk rhythm & blues en stevige soul. De eerste single Do It Right wordt live opgenomen in Lumière te Laarn. De basis van de band bestaat uit gitarist Herman Meyer, saxofonist Gijs Hendriks, bassist Bert Ruiter, drummer Ton Koning en zanger Sjoerd van der Duim (ex-Moans).
Volledige biografie...

Bezetting

Sjoerd Van Der Duim   zang
Herman Meyer   gitaar
Bert Ruiter   basgitaar
Gijs Hendriks   saxofoon
Ton Koning   drums

Overige muzikanten

Hans Dolman   drums
Herman van Boeyen   drums
Ton Dolman   drums
Jan van der Voort   basgitaar
Cees See   percussie

Genoemd in de biografie van

1946   Bert Ruiter
1964   Gijs Hendriks
1967   Jay-Jays
Meer resultaten... Minder resultaten

Biografie Fullhouse

Fullhouse uit Utrecht speelt voornamelijk rhythm & blues en stevige soul. De eerste single Do It Right wordt live opgenomen in Lumière te Laarn. De basis van de band bestaat uit gitarist Herman Meyer, saxofonist Gijs Hendriks, bassist Bert Ruiter, drummer Ton Koning en zanger Sjoerd van der Duim (ex-Moans). De start van de groep is veelbelovend met aandacht op radio en televisie. Een van de optredens van de groep is op 15 april 1967 als voorprogramma van The Rolling Stones in de Houtrusthallen te Den Haag. De charismatische Van der Duim verlaat Fullhouse echter in augustus van dat jaar waarna de band enige tijd begeleidingsgroep wordt van zangeres Shirley Zwerus. Na meerdere bezettingswijzigingen en de terugkeer van de originele vocalist verandert het repertoire in pop en worden ook covers gespeeld. Niet te verwarren met de Gooise popgroep Full House (1976).

Discografie Fullhouse

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Audio/Video Fullhouse

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer