Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

FUNKAJAZZITY

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Periode

1993 - heden

Genre

fusion

Online

Officiƫle website

Funkajazzity

Opmerkelijk fusionkwartet uit Delft rond multi-instrumentalist Jeroen Elfferich, die vanachter een drumstel verbanden probeert te leggen tussen hardbop, jazzrock en eigentijdse pop.
Volledige biografie...

Bezetting

Jeroen Elfferich   drums
Rik Fennis   gitaar
Bert van der Mullen   basgitaar
Wim Ninaber   saxofoon
Stanislav Mitrovic   saxofoon, zang

Overige muzikanten

Eloy Wigman   fluit, saxofoon

Biografie Funkajazzity

Opmerkelijk fusionkwartet uit Delft rond multi-instrumentalist Jeroen Elfferich, die vanachter een drumstel verbanden probeert te leggen tussen hardbop, jazzrock en eigentijdse pop.

1993

Na een aantal jaren zonder noemenswaardig succes in de Delftse wave-formatie Theuse te hebben gespeeld, formeert Jeroen Ellferich de Ellferich Four uit medestudenten aan het Rotterdams Conservatorium. De eerste jaren brengt het kwartet veel tijd door in oefenruimtes en wordt sporadisch in jazzkroegen en tijdens lokale festivals opgetreden.

Jeroen Elfferich

1996

De groep neemt in eigen beheer de cd Electricity op en laat deze verdelen door het Arnhemse A-Records. Het debuut, dat vol staat met toegankelijke composities waarin op ingenieuze wijze invloeden uit jazz, folk, pop, rock en zelfs latin zijn verwerkt, wordt vrijwel overal lovend ontvangen, maar zorgt niet voor een doorbraak.

1997

In maart brengt de groep opnieuw bij A-Records haar tweede album uit: Curiosity.

1998

De cd-single Special Four verschijnt.

1999

Jeroen Elfferich speelt onder de naam Happy Elf in zijn eentje een demo-cd vol met voornamelijk instrumentale nummers.

Happy Elf

2000

De naam wordt veranderd in Funkajazzity en de muziek is een mengsel van funk, jazz en hiphop. Jeroen Elfferich brengt weer een solo cd uit onder de naam Happy Elf. Samen met Pier Goudappel vormt Elfferich Soon waarvan de mini-cd Soundbytes For The Galaxy verschijnt. De plaat bevat een mix van dance, reggae en pop.

Happy Elf Soon

2001

Op het demo-album You Will Point Your Plastic Finger geeft het duo Soon een eigen draai aan rockmuziek. Het album van Funkajazzity staat gepland voor september.

Soon

Discografie Funkajazzity

In de discografie worden officiƫle opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Audio/Video Funkajazzity

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer