Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

GEORGE KOOYMANS

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

George Kooymans bij TopPop in 1971 (bron: fotocollectie Beeld en Geluid)

Periode

11-03-1948 - heden

Genre

gitaar, producers, rock, zang

George Kooymans

Zanger/gitarist George Kooymans van de Golden Earring wordt geboren op 11 maart 1948 in Den Haag. Behalve muzikant is George ook een verdienstelijk componist voor andere acts. Zo schrijft hij onder meer de hits Everybody's Day voor zangeres Bojoura, Seasons van Earth & Fire en Mood Indigo van Anouk. Maar ...
Volledige biografie...

Instrumenten

gitaar, zang

Genoemd in de biografie van

1967   Bojoura
1968   Hans Hollestelle
1968   Unit Gloria
Meer resultaten... Minder resultaten

Biografie George Kooymans

Zanger/gitarist George Kooymans van de Golden Earring wordt geboren op 11 maart 1948 in Den Haag. Behalve muzikant is George ook een verdienstelijk componist voor andere acts. Zo schrijft hij onder meer de hits Everybody's Day voor zangeres Bojoura, Seasons van Earth & Fire en Mood Indigo van Anouk. Maar ook als producer verdient Kooymans zijn sporen, voor bands als (Unit) Gloria, New Adventures, Herman Brood en Powerplay en minder bekende acts als Catch 22 (de band van Joep Koelewijn, zoon van Peter Koelewijn). In 1987 richt hij samen met Earring-collega Barry Hay het platenlabel Ring Records op waarop niet alleen de solo albums van Kooymans en Hay zelf verschijnen maar ook albums van bands als Boom Boom Mancini, Piu Piu en K13. Onder de naam Circle Brothers produceren Kooymans en Hay verschillende acts. In 2003 produceert Kooymans Rhubarb, het debuutalbum van de Belgische Idols winnaar Peter Evrard. Kooymans is eigenaar van de Lagune Music studio in het Belgische Rijkevorsel. Van 2016 tot 2021 vormt hij met zijn muzikale vrienden Boudewijn de Groot en Henny Vrienten het trio Vreemde Kostgangers. Op 5 januari 2021 kondigt Kooymans aan te stoppen omdat hij lijdt aan de ziekte ALS.

In bezetting van

Golden Earring   gitaar, zang
Holland   gitaar, zang

Discografie George Kooymans

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's George Kooymans

Audio/Video George Kooymans

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer