Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

GERRIT DE MAREZ OYENS

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Periode

07-09-1922 - 22-12-2013

Genre

componist, hedendaags

Gerrit de Marez Oyens

Als componist is Gerrit de Marez Oyens autodidact. Hij componeert honderden liederen, liedzettingen, orgelbewerkingen e.d. voor huiselijk, kerkelijk en/of scholair gebruik. Samen met Gerrit Vellekoop schrijft hij 'Handleiding voor de groepsles in het spelen op sopraan- en altblokfluit', een uitgave van De Toorts in Haarlem. Gerrit de Marez Oyens is ...
Volledige biografie...

Instrumenten

componist

Genoemd in de biografie van

1948   Tera de Marez Oyens

Biografie Gerrit de Marez Oyens

Als componist is Gerrit de Marez Oyens autodidact. Hij componeert honderden liederen, liedzettingen, orgelbewerkingen e.d. voor huiselijk, kerkelijk en/of scholair gebruik. Samen met Gerrit Vellekoop schrijft hij 'Handleiding voor de groepsles in het spelen op sopraan- en altblokfluit', een uitgave van De Toorts in Haarlem. Gerrit de Marez Oyens is de eerste echtgenoot van componiste Tera de Marez Oyens.

1922 - 1949

Gerrit de Marez Oyens is op 7 september 1922 in Den Haag geboren. Hij studeert aan het Conservatorium in Amsterdam piano bij Nelly Wagenaar (1947), orgel bij Jacob Bijster (1946) en schoolmuziek bij Willem Gehrels en Jos Smits van Waesberghe (1949).

1949 - 1959

De Marez Oyens is als muziekleraar verbonden aan de School voor Maatschappelijk Werk en aan de Rijkskweekschool voor onderwijzers in Hengelo. Hij is tevens koordirigent en cantororganist in Hengelo en Oldenzaal. Daarnaast studeert hij vanaf 1957 blokfluit bij Joannes Collette.

1959 - 1965

De Marez Oyens wordt hij benoemd tot directeur van het Goois Muzieklyceum in Hilversum. Tevens is hij cantororganist en doceert hij blokfluit, piano en theorie aan de muziekvakopleiding Middeloo in Amersfoort.

1977 - 1987

Gerrit de Marez Oyens is docent muziektheorie aan het Conservatorium in Rotterdam. Daarnaast heeft hij veel bestuursfuncties.

2013

Op 22 december overlijdt de componist op 91-jarige leeftijd.

In de discografie worden officiƫle opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Audio/Video Gerrit de Marez Oyens

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer