Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

GERTON VAN WAGENINGEN

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Foto Gerton van Wageningen (bron: fotocollectie Beeld en Geluid)

Periode

09-02-1924 - 25-04-1986

Genre

componist, tekstschrijver

Online

Beeld en Geluid wiki

Gerton van Wageningen

Gerton van Wageningen is een journalist die tijdens de Tweede Wereldoorlog deel uit maakt van de toen illegale krant Het Parool. Na 1945 blijft hij nog twintig jaar redacteur bij het dagblad. Zijn grote liefhebberij is Nederlandstalige liedjes schrijven. Zijn bekendste nummer is Middellandse zee, onder andere uitgevoerd door ...
Volledige biografie...

Instrumenten

componist, tekstschrijver

Biografie Gerton van Wageningen

Gerton van Wageningen is een journalist die tijdens de Tweede Wereldoorlog deel uit maakt van de toen illegale krant Het Parool. Na 1945 blijft hij nog twintig jaar redacteur bij het dagblad. Zijn grote liefhebberij is Nederlandstalige liedjes schrijven. Zijn bekendste nummer is Middellandse zee, onder andere uitgevoerd door Anta Berry en Ellen Craamer. Hij schrijft kinderliedjes en is een actief lid van het Amsterdamse journalisten cabaret De Inktvis waar ook Annie M.G. Schmidt deel van uitmaakt. Voor de televisie presenteert Van Wageningen populair wetenschappelijke programma's.

Discografie Gerton van Wageningen

In de discografie worden officiƫle opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's Gerton van Wageningen

Audio/Video Gerton van Wageningen

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer