Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

GINA DE WIT

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Periode

1961 - heden

Genre

achtergrondzang, componist, Friestalig, Nederlandstalig, pop, songfestival, tekstschrijver, zang

Online

Officiële website

Gina de Wit

Gina de Wit is zangeres, componiste en popdocente uit het Noorden van Nederland. Ze maakt deel uit van o.a. de acts White Honey, Herman Brood en Gruppo Sportivo. In 1986 staat de Wit in de finale van de Soundmixshow. De zangeres doet meerdere malen mee met het Nationaal Songfestival. Ze ...
Volledige biografie...

Instrumenten

achtergrondzang, componist, tekstschrijver, zang

Biografie Gina de Wit

Gina de Wit is zangeres, componiste en popdocente uit het Noorden van Nederland. Ze maakt deel uit van o.a. de acts White Honey, Herman Brood en Gruppo Sportivo. In 1986 staat de Wit in de finale van de Soundmixshow. De zangeres doet meerdere malen mee met het Nationaal Songfestival. Ze treedt veelvuldig op in Nederland en schrijft ook liedjes voor anderen.

In bezetting van

Gruppo Sportivo   achtergrondzang
Herman Brood   achtergrondzang
White Honey   zang

1961 - 1978

Gina de Wit (Vledder, 19 november 1961) zingt al vanaf haar tiende jaar, zichzelf begeleidend op gitaar en piano. Daarnaast treedt ze op met schoolbandjes.

1979 - 1985

Als zangeres Hanneke Kappen in 1979 de Groningse band White Honey verlaat, wordt Gina de Wit haar vervanger. Na White Honey is ze achtergrondzangeres bij Herman Brood en Gruppo Sportivo. Ze zingt ook in diverse Top 40-bandjes.

Gruppo Sportivo Herman Brood White Honey

1986

Gina de Wit zingt voor het eerst solo op de televisie wanneer ze met Desperado van Linda Ronstadt een voorronde wint van de Soundmixshow. In de finale behaalt ze uiteindelijk de derde plaats. Het levert haar een contract op bij EMI en een single die ze samen met Hans Vermeulen opneemt.

Hans Vermeulen

1989

De zangeres doet vier keer mee aan de finale van het Nationaal Songfestival. Het eerste liedje dat in haar uitvoering meedoet is Elke Dag.

1990

Voor het tweede achtereenvolgende jaar doet Gina de Wit mee aan het Nationaal Songfestival. Ditmaal met het lied Liever Alleen.

1993

Gina de Wit schrijft ook liedjes voor anderen zoals Ruth Jacott (Tederheid, 1993) en Willeke Alberti (Jij Hoort Bij Mij, 1999).

Ruth Jacott Willeke Alberti

1996

Gina de Wit behaalt tijdens het Nationaal Songfestival de tweede plaats met het lied De Wereld Is Van Jou. Ze tekent een nieuw platencontract bij MCA en neemt een soloplaat op met voornamelijk eigen werk.

1997 - 1999

De zangeres tourt twee maanden met het Bulgaars Staatscircus, van Sofia tot de kust van Bulgarije. Ze geeft elke dag twee shows van ongeveer twintig minuten. Ze rondt de opleiding popdocent af aan het Rotterdams Conservatorium.

2000

Gina de Wit zingt tijdens het Nationaal Songfestival in Ahoy' het door haarzelf geschreven Friestalige Hjir Is It Begjin. Het lied is geïnspireerd door een droom waarin de zangeres een engel ontmoet. Het nummer wordt ook op single uitgebracht, en medegeproduceerd door Henkjan Smits.

2003

Voor het nationale songfestival 2004 zendt Gina de Wit het lied Here Is My Voice in.

2004 - 2007

De zangeres treedt veelvuldig op in veel combinaties en varianten: op personeelsfeesten, bruiloften, thema-avonden, karaoke's en swingclubs.

Discografie Gina de Wit

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Audio/Video Gina de Wit

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer