Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

GIORGIO TUINFORT

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Periode

1980 - heden

Genre

dance, hiphop, Nederhop, producers

Giorgio Tuinfort

Giorgio Tuinfort is een Surinaams-Nederlandse producer en pianist. Hij werkt samen met internationale artiesten als Akon, Gwen Stefani, David Guetta en Michael Jackson.
Volledige biografie...

Genoemd in de biografie van

2017   Afrojack
2018   Martin Garrix

Biografie Giorgio Tuinfort

Giorgio Tuinfort is een Surinaams-Nederlandse producer en pianist. Hij werkt samen met internationale artiesten als Akon, Gwen Stefani, David Guetta en Michael Jackson.

1981 - 2000

Giorgio Tuinfort (1980) groeit op in Den Haag. Wanneer zijn moeder een orgeltje aanschaft, speelt de tweejarige Giorgio gelijk alle liedjes na die hij zingt met zijn moeder. Zijn talent wordt erkend en als hij tien jaar oud is gaat hij piano studeren aan het Koninklijk Conservatorium Den Haag. Tuinfort ambieert een carrière als klassiek pianist.

2000 - 2006

Na het conservatorium gaat Tuinfort produceren en componeren voor Nederlandse R&B-artiesten als Edsilia Rombley en Re-play. In 2005 heeft hij zijn eerste nummer-1 hit met het door hem gecomponeerde lied Het Land Van… door Lange Frans en Baas B. Ook behaalt hij top-10 hits met zijn producties voor rapper Brace.

Brace Edsilia Rombley Lange Frans & Baas B Re-play

2006 - 2007

In 2006 heeft Tuinfort zijn eerste internationale hit met het door hem geproduceerde nummer Sweet Escape van zangeres Gwen Stefani. Tuinfort komt in contact met de Amerikaanse rapper en producer Akon. De vruchtbare samenwerking opent voor de Nederlandse producer deuren naar andere internationale artiesten. Tuinfort vertrekt naar Los Angeles.

2008 - 2009

In 2008 worden Tuinfort en Akon benaderd door Michael Jackson om met hem te gaan werken aan nieuw materiaal. Voor Tuinfort komt een droom uit: hij mag werken met zijn idool. Het duo werkt een week samen aan nieuw materiaal van Jackson en Tuinfort mag zijn hit Wanna Be Startin' Something remixen. Ook produceert hij voor grote artiesten als Lionel Richie en Whitney Houston. In 2009 ontvangt Tuinfort de Buma-exportprijs voor zijn internationale successen.

2010 - 2012

Het gaat Tuinfort voor de wind in Amerika. In 2010 wordt hij genomineerd voor een Grammy als co-producer van Sunshine, een track van David Guetta en Avicci. Hij werkt mee aan vele internationale hits met Akon en David Guetta, onder meer Titanium met producer Afrojack en zangeres Sia Furler. Samen met Afrojack zet hij de Nederlandse dance internationaal op de kaart. In 2012 ontvangt hij een Gouden Harp voor zijn oeuvre.

Afrojack

2014

In 2014 komt er een postuum album van Michael Jackson uit; Xscape. De eerste single is het nummer Love Never Felt zo good, geschreven in 1983 met Paul Anka. De demo van het nummer wordt opgestuurd naar Giorgio Tuinfort die het mag produceren. Hij schakelt Franck van der Heijden in om de strijkers te arrangeren. De productie wordt onveranderd op het album gezet en de single wordt in vele landen een top 10-hit.

Franck van der Heijden

2017

Tuinfort krijgt een Buma Award voor het nummer This One's For You (voor David Guetta en Zara Larsson) dat hij samen met Nick van de Wall (Afrojack) schreef.

Afrojack

Discografie Giorgio Tuinfort

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Audio/Video Giorgio Tuinfort

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer