Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

GIOVANNI CAMINITA

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Periode

29-11-1964 - heden

Genre

arrangeur, basgitaar, producer, producers, sessiemuzikanten

Giovanni Caminita

De Italiaanse bassist, arrangeur en producer Giovanni Caminita komt op 19-jarige leeftijd naar Nederland. Hij speelt met zijn broer covers in clubs en restaurants. Als zijn broer komt te overlijden gaat hij solo verder. Caminita speelt in de band van Henk Westbroek en Marco Borsato en produceert ook platen.
Volledige biografie...

Instrumenten

arrangeur, basgitaar, producer

Genoemd in de biografie van

2001   Linda Snoeij
2004   Ferry van Leeuwen

Biografie Giovanni Caminita

De Italiaanse bassist, arrangeur en producer Giovanni Caminita komt op 19-jarige leeftijd naar Nederland. Hij speelt met zijn broer covers in clubs en restaurants. Als zijn broer komt te overlijden gaat hij solo verder. Caminita speelt in de band van Henk Westbroek en Marco Borsato en produceert ook platen.

In bezetting van

Marco Borsato   basgitaar

1964

Giovanni Caminita wordt geboren op 29 november 1964 in het Italiaanse Palermo.

1980

Met een coverband speelt hij op 16-jarige leeftijd al basgitaar in verschillende nachtclubs. Zijn vader en broer spelen ook in de band. Caminita heeft nooit muziekles gekregen en zoekt alle nummers puur op gehoor uit.

1983

Zijn vader is eigenaar van een nachtclub en komt zo in contact met verschillende Nederlandse artiesten en managers. De manager van de Amsterdamse club Blue Note biedt de coverband een contract van twee maanden aan om in Nederland te spelen.

1984 - 1985

Caminita heeft het naar zijn zin in Nederland en wil blijven. Maar hij moet voor een jaar terug om zijn dienstplicht te vervullen. Na zijn diensttijd komt hij in 1985 terug om zich definitief in Nederland te vestigen.

1986 - 1989

Met zijn broer speelt hij drie jaar lang samen. Ze brengen covers van de jaren dertig tot de jaren tachtig. Het duo treedt op waar mogelijk: kroegen, clubs en restaurants. Als in 1989 zijn broer overlijdt, wil hij even niets meer met muziek te maken hebben. Hij gaat werken in een in auto-onderdelenwinkel in Haarlem.

1990

De liefde voor muziek overwint en Caminita pakt zijn oude steel weer op. Hij gaat solo verder en speelt in restaurants en in verschillende uitgaansgelegenheden.

1993

In 1993 gaat hij in de band spelen van Henk Westbroek. Hij tourt met de zanger door heel Nederland.

Henk Westbroek

1994

Marco Borsato lanceert zijn eerste Nederlandstalige album Marco. Componist en producer van de zanger, John Ewbank, vraagt Caminita basgitaar te spelen tijdens de cd-presentatie. Het klikt met Borsato en hij wordt vast bandlid. Door zijn studiowerk en de drukke agenda van Borsato neemt hij afscheid van Henk Westbroek.

Marco Borsato

1996

Carminita produceert in de Wisseloord Studio's te Hilversum de eerste solo-cd van de van oorsprong Amerikaanse zangeres Rocq-E Harrell.

Rocq-e Harrell

1997 - 1998

Nederland is in de ban van Marco Borsato en de zanger staat veertien avonden in Ahoy'. Caminita maakt het avontuur als bandlid mee. In 1998 produceert hij het debuutalbum van Cherwin. De zanger wint een jaar later de Soundmix Show met het nummer Kiss From A Rose van Seal. Caminita produceert het album Trots van Vader Trots en levert een gastbijdrage op het titelloze, in eigen beheer uitgebrachte album van de band OrangeField.

2001 - 2002

Met bandleden van Marco Borsato speelt hij in het voorjaar van 2001 in Vredenburg tijdens het solidariteitsconcert Samen Voor De Molukken. De band begeleidt acts als Clouseau, Candy Dulfer en Trijntje Oosterhuis. Met zijn partner en zangeres Linda Snoeij schrijft hij het nummer Het Is Een Bongo voor Kinderen Voor Kinderen. Het lied verschijnt op deel 22. In 2002 speelt hij met Marco Borsato drie keer in een uitverkochte Rotterdamse Kuip.

Candy Dulfer Kinderen Voor Kinderen Trijntje Oosterhuis

2003

Giovanni Caminita brengt een hommage aan de Italiaanse zanger Eros Ramazotti. Caminita maakt het album Dancing To Eros Ramazotti.

2004

Met Ferry van Leeuwen en Ton Dijkman schrijft hij het nummer Show Me The Love voor Cherwin. De zanger zingt het lied tijdens de finale van het Nationale Songfestival, maar eindigt jammerlijk op de laatste plaats. Met Marco Borsato staat hij tien keer in het Sportpaleis in Antwerpen en zes keer in de Kuip. Daarnaast speelt hij ook nog eens in Ahoy' met Wolter Kroes. Caminita is ook op een ander vlak actief. Zo schrijft hij de filmmuziek voor de film Floris.

Ferry van Leeuwen Ton Dijkman Wolter Kroes

2006

Samen met Han Nuyten produceert Caminita de single Ik Voel Me Goed van volkszanger Wolter Kroes.

Han Nuyten Wolter Kroes

Discografie Giovanni Caminita

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Audio/Video Giovanni Caminita

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer