Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

GIRLFRIEND MISERY

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Girlfriend Misery

Periode

1992 - 1996

Genre

alternative

Girlfriend Misery

Amsterdamse popformatie die nog wel eens vergeleken wordt met American Music Club, R.E.M., The Smiths en de Nits. De groep is vooral populair in Spanje, getuige ook de release van het eerste en enige album, On The Sofa, op het Spaanse Chambi-label. Voortgezet als Mist.
Volledige biografie...

Bezetting

Erik Verhoef   basgitaar
Michiel Stam   drums
Victor Schiferli   gitaar
Ivar Vermeulen (1)   toetsinstrumenten
Rick Treffers   gitaar, zang

Genoemd in de biografie van

1997   Mist

Biografie Girlfriend Misery

Amsterdamse popformatie die nog wel eens vergeleken wordt met American Music Club, R.E.M., The Smiths en de Nits. De groep is vooral populair in Spanje, getuige ook de release van het eerste en enige album, On The Sofa, op het Spaanse Chambi-label. Voortgezet als Mist.

1992

Girlfriend Misery Girlfriend Misery wordt opgericht in Amsterdam door frontman Rick Treffers en toetsenist Ivar Vermeulen. Treffers heeft muzikale ervaring opgedaan in de tijd dat hij in Spanje heeft gewoond en daar veel in bars heeft opgetreden.

1993

Girlfriend Misery De eerste demo Venus From Mars, opgenomen in de Amsterdamse Studio De Boventoon, wordt demo van de maand in het muziekblad Music Maker. Bassist Erik Verhoef maakt ondertussen ook deel uit van de band.

1994

De Spaanse platenmaatschappij Triquinoise is geĆÆnteresseerd en brengt het eerste album, On The Sofa, in november uit op het Chambi-label. Het album krijgt in Spanje de nodige airplay op de radio en ook in Nederland zijn de recensies in Oor, Watt en Music Maker lovend.

1995

Girlfriend Misery toert door Spanje en in Nederland is de groep te zien in het voorprogramma van Chris Cacavas en Dan Stuart (Green On Red). De band speelt in het KRO-radioprogramma Leidsekade Live en bij de NOS.

1996

Girlfriend Misery mag zich verheugen in de belangstelling van EMI Spanje, die de groep een voorschot geeft op nieuwe demo-opnames. Maar wanneer er onenigheid ontstaat tussen EMI en de groep over de te varen muzikale koers, vervliegt de kans op een contract. Ook in de band zelf rommelt het en op 11 september geeft Girlfriend Misery een afscheidsconcert in het Amsterdamse Winston. Treffers en Vermeulen gaan een jaar later verder met de band Miss Universe. Die naam wordt in 2002 veranderd in Mist.

Mist

Discografie Girlfriend Misery

In de discografie worden officiƫle opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's Girlfriend Misery

Audio/Video Girlfriend Misery

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer