Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

GLENN CORNEILLE

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Periode

1970 - 2005

Genre

arrangeur, componist, componisten, jazz, piano, pop, producer, sessiemuzikanten, toetsinstrumenten

Online

Wordpress
Officiële website

Pseudoniemen

Corneille/Roelofs Jazztrio, Silq

Glenn Corneille

Limburgse toetsenist, componist en arrangeur die al vanaf zijn twaalfde professioneel met muziek bezig is. Binnen korte tijd bouwt hij een imposante cv op als begeleider van nationale en internationale artiesten als René Froger, Boris, Dewi, Do, Ricky Koole, Marlayne, Lee Towers en Alessandro Safina. Samen met drummer Geert Roelofs ...
Volledige biografie...

Instrumenten

arrangeur, componist, piano, producer, toetsinstrumenten

Genoemd in de biografie van

2002   Lee Towers
2003   Boris
2005   Ben Cramer
Meer resultaten... Minder resultaten

Biografie Glenn Corneille

Limburgse toetsenist, componist en arrangeur die al vanaf zijn twaalfde professioneel met muziek bezig is. Binnen korte tijd bouwt hij een imposante cv op als begeleider van nationale en internationale artiesten als René Froger, Boris, Dewi, Do, Ricky Koole, Marlayne, Lee Towers en Alessandro Safina. Samen met drummer Geert Roelofs en contrabassist Werner Lauscher vormt hij in 1997 het Corneille/Roelofs Jazztrio waarmee hij meerdere keren optreedt tijdens North Sea Jazz. Hij speelt ook in de band Silq. Op 23 augustus 2005 komt Glenn Corneille om bij een verkeersongeluk.

In bezetting van

Big, Black & Beautiful   piano
Boris   piano
Dewi   piano
Do   arrangeur, componist, piano, producer
Edsilia Rombley   piano
It Takes 2   toetsinstrumenten
Marlayne   toetsinstrumenten
René Froger   piano
Ricky Koole   piano
Salsa Aqui!   piano

1982 - 1994

Al vanaf zijn twaalfde treedt Glenn Corneille (Venlo, 13 juli 1970) op in bandjes en als muzikaal begeleider van o.a. balletdanseressen. Tijdens zijn studie aan het conservatorium Maastricht speelt hij in diverse pop- en jazzformaties waaronder Salsa Aqui. In 1993 is Corneille solist in de finale van de Skymasters Trofee in het Lido te Amsterdam.

Salsa Aqui!

1995 - 1996

In juni 1995 studeert Corneille cum laude af aan het Conservatorium Maastricht voor hoofdvak piano jazz/lichte muziek. Hij vervolgt zijn studie als uitvoerend musicus en werkt daarnaast als vervangend docent op het conservatorium. Met bassist Charles Nagtzaam verzorgt hij de soundtrack bij de Nederlandse tv-film Het Lievelingskind.

1997

Corneille richt zowel de jazzformatie Corneille/Roelofs Jazz Trio als de popgroep Silq op. Voor de tweede maal studeert hij cum laude af, ditmaal als uitvoerend musicus. Hij voert jazzconcerten uit met o.a. Ruud Breuls, Anton Goudsmit, Benjamin Herman, Bart van Lier, Dré Pallemaerts en Eric Vloeimans. Drie keer per jaar verzorgt hij in verschillende bezettingen theaterconcerten in Stadsschouwburg De Maaspoort in zijn geboorteplaats Venlo. Samen met o.a. Peter Hermesdorf vormt hij een jazzgroep waarmee hij op verzoek van de Nederlandse Ambassade drie concerten geeft in Tanzania.

2000

In juli wint de muzikant de VPRO-prijs Best New Talent 2000 tijdens de eerste editie van de Dutch Jazz Competition. In oktober speelt hij in de begeleidingsband tijdens de vijf afscheidsconcerten van Lee Towers in een uitverkocht Ahoy'.

Lee Towers

2001

Het Corneille/Roelofs Jazz Trio is in juli voor het eerst te bewonderen tijdens North Sea Jazz. De groep krijgt in oktober een platencontract bij het label Munich waar het album Finally verschijnt. Corneille schrijft en arrangeert muziek voor de theatershow Lennon McCartney. De muzikant is ook pianist en bandleider tijdens de theatertournee in het seizoen 2001-2002. In de band zitten verder onder andere Lisa Boray, Han van Eijk, Arnold van Dongen en Danny Sahupala.

Lisa Boray

2002

Glenn Corneille verhuist van Maastricht naar Baarn. Hij tekent bij Strengholt Music Publishing een contract als componist. De jaarlijkse theaterconcerten in De Maaspoort te Venlo zijn gegroeid van drie naar vijf keer per jaar. In mei begeleidt hij met zijn band de Italiaanse popzangeres Giorgia tijdens de opening van de Giro d'Italia. Een maand later begeleidt hij Sister Sledge als zij optreden in Rotterdam tijdens het World Port Jazzfestival. Hij neemt nummers op met Ferry van Leeuwen waarvan er enkele jaren later pas op diens album verschijnen. Op uitnodiging van Nederlandse Ambassade geeft hij drie concerten in Lima, Peru. Op televisie begeleidt hij artiesten in het programma Una Voce Particolare. Corneille gaat op tournee met Big Black & Beautiful, de groep rondom souldiva's Lucretia van der Vloot, Michelle David en Rocq-E Harrell. Andere artiesten die hij dit jaar muzikaal bijstaat zijn Ricky Koole, Marlayne, Lee Towers en Denise Jannah (samen met het Corneille/Roelofs Jazz Trio). Sinds 1995 wordt Corneille bij zijn projecten bijgestaan door zangeres en partner Chantal Nijssen.

Big, Black & Beautiful Ferry van Leeuwen Marlayne Ricky Koole

2003

Corneille maakt zijn debuut als schrijver van cd-recensies in het Multi Music Magazine. Met een wisselend team componisten en tekstschrijvers componeert en produceert hij muziek in de GMW Studios te Londen. Hij begeleidt de zangeressen Do (tijdens haar vele optredens voor radio en televisie), Petra Berger, Ricky Koole, Wende Snijders, de Italiaanse tenor Alessandro Safina en de latere Idols-winnaar Boris (die onder de naam Sofuja met het liedje She Would meedoet aan een voorronde van het Nationaal Songfestival). Hij werkt mee aan de opnamen voor een album van Gé Titulaer, de vader van Boris. In juli staat het Corneille/Roelofs Trio voor de tweede keer op North Sea Jazz. In het najaar is Corneille als arrangeur en vaste bandleider betrokken bij optredens van Idols-finaliste Dewi. Hij produceert de single You Are So Beautiful van de Amerikaanse zangeres Leah McCrae

Boris Do

2004

Samen met Yanou produceert Glenn Corneille de single Angel By My Side, de titelsong van de Nederlandse speelfilm Ellis In Glamourland (met Linda de Mol in de titelrol). Corneille is 'musical director' tijdens het uitreikingsgala van de Gouden Kalveren ter afsluiting van het Nederlands Film Festival in Utrecht. Van het Corneille/Roelofs Trio komt het tweede album And That's Why uit. Corneille produceert het debuutalbum van Do. Als pianist zit hij in de begeleidingsband tijdens de concerten van René Froger in de Amsterdam Arena. Na een meningsverschil met het management verlaten Glenn Corneille en de overige muzikanten eind september de band van Boris.

Linda de Mol René Froger

2005

Glenn Corneille Corneille is copresentator van het TROS-muziekprogramma De Notenclub, waarin een Nederlands team zangers/zangeressen begeleid door pianist Corneille het tegen een Belgisch team opneemt onder leiding van Danny Wuyts. Hij is nauw betrokken bij de opnamen van het album De Andere Kant van Ben Cramer en is arrangeur en pianist in het nummer Everlasting Love van de in Canada woonachtige Britse zangeres Kerry Norton. Everlasting Love wordt gebruikt voor een reclamespotje van het biermerk Grolsch. Op 23 augustus verongelukt Glenn Corneille 's avonds op de A1 bij het Noord-Hollandse Laren.

Ben Cramer

2006

Op 7 januari wordt in de Maaspoort te Venlo postuum het soloalbum Piano van Glenn Corneille gepresenteerd. Op de cd staan negen nummers - drie eigen composities en covers van onder andere Coldplay (Trouble), Vanessa Carlton (A Thousand Miles), Jacques Brel (Voir Un Ami Pleurer) en James Moody (Moody's Mood). Op de laatste track zingt Marlayne. De opbrengst van de verkoop gaat naar de twee zoontjes van Corneille.

Marlayne

Discografie Glenn Corneille

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's Glenn Corneille

Audio/Video Glenn Corneille

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer