Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

GLENN GADDUM JR.

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Glenn Gaddum jr.

Periode

20-10-1982 - heden

Genre

arrangeur, basgitaar, componist, jazz, pop, producer, soul

Online

Officiële website

Glenn Gaddum jr.

Glenn Gaddum jr. is bassist, componist, arrangeur en producer, summa cum laude afgestudeerd aan het Amsterdams Conservatorium. Hij zit in de begeleidingsbands van onder anderen Postman, Boris, Rose, Rebekka Ling, Ruth Jacott en Anouk,en maakt deel uit van de bezettingen van Benny Sings en Sven Hammond Soul. Daarnaas tourt hij ...
Volledige biografie...

Instrumenten

arrangeur, basgitaar, componist, producer

Genoemd in de biografie van

2003   Benny Sings
2009   Finn Silver

Biografie Glenn Gaddum jr.

Glenn Gaddum jr. is bassist, componist, arrangeur en producer, summa cum laude afgestudeerd aan het Amsterdams Conservatorium. Hij zit in de begeleidingsbands van onder anderen Postman, Boris, Rose, Rebekka Ling, Ruth Jacott en Anouk,en maakt deel uit van de bezettingen van Benny Sings en Sven Hammond Soul. Daarnaas tourt hij door Europa met Amerikaanse (jazz)muzikanten Frank McComb, José James en N'dambi

In bezetting van

Anouk   basgitaar
Benny Sings   basgitaar
Boris   arrangeur, basgitaar
Finn Silver   basgitaar
Mindmenders   basgitaar
Postman   basgitaar
Raymzter   basgitaar
Rose   basgitaar
Sven Hammond Soul   basgitaar

1982 - 1997

Glenn C. Gaddum wordt geboren in Alkmaar op 20 oktober 1982 en verhuist een paar maanden later naar Amsterdam. Hij is zoon van muzikant Glenn Gaddum sr. (1951).

Glenn Gaddum sr.

1999 - 2002

Gaddum jr. speelt met zijn zus Patty in Mindmenders. De band wint in 1999 de Amsterdamse Popprijs en vervolgens De Grote Prijs Van Nederland. Mindmenders speelt op festivals als North Sea Jazz, Lowlands en Noorderslag.

Mindmenders Patty Gaddum

2003 - 2005

Naast zijn studie aan het Amsterdams Conservatorium speelt Glenn Gaddum jr. met verschillende artiesten. Zijn basspel is te horen op Rayalistisch (2003), het debuutalbum van rapper Raymzter. Hij maakt onderdeel uit van het Sanne van het Hek Trio waarmee trompettist en trombonist Sanne van Hek in 2003 de Dordtse Jazzprijs wint. Hij is ook bassist bij Benny Sings en tourt in 2004 en 2005 met deze band door Nederland. Hij is ook te horen op Benny Sings' album I Love You (2005). In 2004 begeleidt de bassist de Amerikaanse zangeres N'dambi tijdens haar optredens in Londen, Nice en op de Uitmarkt in Amsterdam. Tijdens het Breathing Bijlmer Festival (29 januari 2005) begeleidt hij diverse artiesten en op de Uitmarkt 2005 staat hij op het podium met het Charles Stepney Project ft. Jazzanova met ook bijdragen van het strijkkwartet ZAPP! en acts uit de stal van Dox. In 2005 treedt Glenn Gaddum jr. toe tot de bezetting van Sven Hammond Soul van toetsenist Sven Figee.

Benny Sings Raymzter Sven Hammond Soul Zapp 4

2006

Glenn Gaddum jr. In juni studeert Gaddum summa cum laude af aan het Amsterdams Conservatorium. Hij is vaste bassist in de band van zangeres Rose en de reggaezanger Postman. Met de Surinaamse pianiste Ferial Karamat Ali speelt de bassist in diverse jazzclubs. Opnamen van het optreden met Boris in Brussel verschijnen op de bonus-dvd bij de speciale editie van Boris' album Holy Pleasure. Sven Hammond Soul neemt het concert op van 5 oktober 2006 in Café De Zwarte Ruiter in Den Haag en brengt die registratie een jaar later uit op cd.

Boris Postman Rose

2007

De bassist tourt met Postman door België en speelt een paar keer mee met Franky Douglas Sunchild. Met Boris staat hij in juli op North Sea Jazz en in augustus doet hij op diverse jazzpodia optredens met trompettist Rik Mol. Verder speelt hij dit jaar met onder anderen Harmen Fraanje, Network Of Stoppage, S.O.S., Paul van der Veen Quartet, Joost Zwart, Ferial Karamat Ali, Sven Hammond Soul en Rose. Ook wordt hij de vaste bassist tijdens de Europese tournees van de Amerikaanse zanger/pianist Frank McComb.

Franky Douglas

2008

Gaddum geeft door heel Nederland zogenaamde bass clinics. Later in het jaar geeft hij onder de naam NLSURI CONNECTION samen met Eddy Veldman en andere musici een workshop aan studenten van de muziekschool in Suriname. Hij reist naar New York om baspartijen in te spelen voor Postman in de Electric Lady Studios, de studio van Jimi Hendrix. Voor Xander de Buisonjé speelt hij de tune in van het televisieprogramma Million Dollar Wedding. Hij speelt dit jaar met New Cool Collective, Candy Dulfer, Wicked Jazz Sound Band, Frank McComb (North Sea Jazz), Wolfgang Martini, Berget Lewis en Rebekka Ling (Rebekka Thenu). Gaddum produceert Lings eerste album en ook die van zijn zus Patty.

Berget Lewis Candy Dulfer Eddy Veldman New Cool Collective Wicked Jazz Sounds Band Xander de Buisonjé

2009

Op 1 februari treedt Glenn Gaddum jr. op met gitarist Jasper Stadhouders, klarinettist Michael Moore en drummer Onno Govaert tijdens de derde editie van De Ontmoeting, een serie van zes jazzconcerten in Theatercafé Studio3 in Den Haag. Hij gaat mee tijdens de Europese tournee van de Amerikaanse jazzzanger José James en reist met hem door onder meer Engeland, Duitsland, België, Slovenië, Frankrijk, Kroatië en Italië. De bassist speelt in de band tijdens de theatertournee Passie van Ruth Jacott, bast op het album The Biggest Sin van Wicked Jazz Sounds Band en op het album Livin' It van Rose. Hij staat dit jaar tweemaal op North Sea Jazz: als onderdeel van het trio van pianist Anne Guus Teerhuis en met Postman. Met Teerhuis volgen daarna nog optredens in onder meer het Bimhuis te Amsterdam. Op het The Hague Jazz Festival staat hij samen met Frank McComb en Branford Marsalis. Gaddum is als bassist en 'musical director' betrokken bij de optredens van Rebekka Ling op het Duke Town Festival, Jazz Festival Delft en het WATT festival. Op laatstgenoemd festival begeleidt hij ook zanger José James. Gaddum treedt toe tot de band van Anouk en treedt met haar op in Nederland en België, onder meer tijdens uitverkochte concerten in Ahoy' te Rotterdam en het Sportpaleis in Antwerpen. De muzikant start met het componeren en arrangeren van nummers voor een eigen album.

Anouk Michael Moore Ruth Jacott

2010

Van het Anne Guus Teerhuis Trio, waar Glenn onderdeel van uitmaakt, verschijnt het debuutalbum Tarhouse Tales. Als zangeres N'dambi uit Amerika overkomt, doet Gaddum mee in haar begeleidingsband tijdens een show in WATT Rotterdam en enkele optredens voor radio en televisie. Hij gaat met haar mee voor shows in Manchester, Londen en Parijs. Met Anouk staat hij onder meer in het Amsterdamse Westerpark en op het Beatstad Festival op het Malieveld in Den Haag. Op het studioalbum The Marmalade Sessions van Sven Hammond Soul levert de bassist ook compositiebijdragen. Sven Hammond Soul doet dit jaar North Sea Jazz en het The Hague Jazz Festival aan.

2011 - 2012

De bassist speelt op het debuutalbum Crossing The Rubicon (2011) van het jazzpopduo Finn Silver. In het najaar van 2012 maakt hij deel uit van de bezetting als deze band een akoestische tournee doet.

Finn Silver

2013

Gaddum jr. is te horen op het album Symbiosis van pianist en componist Randal Corsen. Op de cd wordt hedendaagse jazz gekoppeld aan latin, funk en pop.

Randal Corsen

Discografie Glenn Gaddum jr.

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's Glenn Gaddum jr.

Audio/Video Glenn Gaddum jr.

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer