Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

GRIN

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Periode

1984 - 1987

Genre

rock

Grin

Grin is een Haarlemse rockgroep rondom zanger/gitarist Maarten Veldhuis met onder meer gitarist Wouter Planteijdt (Sjako!). Veldhuis laat zich inspireren door rockmuziek uit de jaren zestig en zeventig van bijvoorbeeld John Lennon, Jimi Hendrix, Jim Morrison, Neil Young en John Cale. Een van de bekendste composities van de groep is ...
Volledige biografie...

Bezetting

Marcel Schmidt   drums
Wouter Planteijdt   gitaar
Ronald de Jong   basgitaar
Maarten Veldhuis   componist, gitaar, tekstschrijver, zang

Overige muzikanten

Ella Elbersen   achtergrondzang
Marjolein van den Hombergh   achtergrondzang, orgel
Dick van der Giessen   toetsinstrumenten

Genoemd in de biografie van

1980   Maarten Veldhuis
1983   Sjako!
1998   De Raggende Manne

Biografie Grin

Grin is een Haarlemse rockgroep rondom zanger/gitarist Maarten Veldhuis met onder meer gitarist Wouter Planteijdt (Sjako!). Veldhuis laat zich inspireren door rockmuziek uit de jaren zestig en zeventig van bijvoorbeeld John Lennon, Jimi Hendrix, Jim Morrison, Neil Young en John Cale. Een van de bekendste composities van de groep is You Need A Gun To Blow My Mind. De groep is regelmatig op de radio te horen bij o.a. VARA (Verrukkelukke Vijftien) en VPRO. Omdat de groep volledig vanuit eigen condities wil werken, verschijnt het album A View From The Valley (1986) in eigen beheer. Een paar maanden na het vertrek van drummer Marcel Schmidt stopt Grin ermee en vindt op 30 januari 1987 in Het Patronaat in Haarlem het laatste optreden plaats. In de jaren negentig is Veldhuis actief met zijn band de naam The Blue Man Can en in 2003 brengt hij onder het pseudoniem Larry Cook het album Greetings From Promiseville uit. Drummer Marcel Smidt doet veel sessiewerk en maakt in de periode 1997-1999 deel uit van de Raggende Manne. In 2004 speelt Smidt in de band van de Belgische striptekenaar Kamagurka.

Discografie Grin

In de discografie worden officiƫle opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Audio/Video Grin

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer