Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

GUILD OF STAGS

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Guild Of Stags in 2012

Periode

2009 - heden

Genre

pop/rock, rock

Online

Officiële website

Guild Of Stags

Guild Of Stags komt voort uit de succesvolle Brabantse groep Krezip. Na het uiteen gaan van die band beginnen bassist Joost van Haaren, drummer Bram van den Berg en gitarist JanPeter Hoekstra met het spelen van hun favoriete muziek van bands uit de jaren zestig en zeventig, zoals The Allman ...
Volledige biografie...

Bezetting

Bram van den Berg   drums
Joost van Haaren   basgitaar
Michael Devlin   zang
JanPeter Hoekstra   gitaar

Genoemd in de biografie van

2012   Krezip

Biografie Guild Of Stags

Guild Of Stags komt voort uit de succesvolle Brabantse groep Krezip. Na het uiteen gaan van die band beginnen bassist Joost van Haaren, drummer Bram van den Berg en gitarist JanPeter Hoekstra met het spelen van hun favoriete muziek van bands uit de jaren zestig en zeventig, zoals The Allman Brothers, Queen, The Rolling Stones, The Who en Cream. Tijdens een jamsessie in augustus 2009, in strandtent Rapa Nui bij Zandvoort, komen ze zanger Michael Devlin uit Londen tegen met wie ze spontaan een versie uitvoeren van Led Zeppelins Whole Lotta Love. De bezetting van Guild Of Stags is compleet en een jaar later staat de band onder meer op de festivals Zwarte Cross, Appelpop en Stöppelhaene. De eerste single Hit n' Miss wordt in maart 2012 uitgebracht door Rough Trade NL en regelmatig op radio 3FM gedraaid door DJ en rockliefhebber Eric Corton. In dezelfde maand doet de band een showcase in Underbelly te Londen. Het debuutalbum Ode To The Emperor verschijnt in maart 2013.

Discografie Guild Of Stags

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's Guild Of Stags

Audio/Video Guild Of Stags

Video Guild Of Stags

Guild of Stags - 'Million...
Guild of Stags - 'Millionaire' (Official video)
Heeft u ongewenste inhoud gesignaleerd? Maak hier melding van.
Guild of Stags - 'Millionaire' (Official video)

Alle video's

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer