Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

GUUS WESTDORP

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Guus Westdorp

Periode

1961 - heden

Genre

achtergrondzang, arrangeur, chanson, componist, componisten, Nederlandstalig, piano, producers, sessiemuzikanten, tekstdichters, tekstschrijver, zang

Pseudoniemen

Guus&Raaf

Guus Westdorp

Guus Westdorp treedt als solopianist/zanger op met eigen repertoire. Hij maakt midden jaren tachtig deel uit van de vocale groepen Topaz en Two Up, Three Down. Westdorp componeert, arrangeert en verzorgt de begeleiding voor zowel vocalisten als Lisa Boray, Ruth Jacott en Harry Slinger, cabaretier Frans Bloem als voor theaterproducties.
Volledige biografie...

Instrumenten

achtergrondzang, arrangeur, componist, piano, tekstschrijver, zang

Biografie Guus Westdorp

Guus Westdorp treedt als solopianist/zanger op met eigen repertoire. Hij maakt midden jaren tachtig deel uit van de vocale groepen Topaz en Two Up, Three Down. Westdorp componeert, arrangeert en verzorgt de begeleiding voor zowel vocalisten als Lisa Boray, Ruth Jacott en Harry Slinger, cabaretier Frans Bloem als voor theaterproducties. Met bassist en beeldend kunstenaar Raphaël Hermans (kleinzoon van Toon Hermans) vormt Westdorp het duo Guus&Raaf. Hij beheert zijn eigen Studio GW in het centrum van Delft.

In bezetting van

Skymasters   achtergrondzang

1979 - 1985

Guus Westdorp (Vlaardingen, 2 juni 1961) studeert piano en zang aan de conservatoria van Den Haag en Rotterdam. Hij krijgt les van Gérard van Blerk en Cees Slinger (piano) en Jan Heije en de Amerikaan Janice Lackers (zang).

1986

Na de afronding van zijn studie maakt Westdorp deel uit van de vocale groepen Topaz (1986-1987 - niet te verwarren met de gelijknamige rockband) en Two Up, Three Down (met het Rob van Bavel Octet). Hij verzorgt achtergrondzang bij The Skymasters.

Skymasters

1987

Westdorp is als achtergrondzanger te horen in de begeleidingsgroepen van Anita Meijer en Lee Towers. Zijn zang is te horen op de singles Break en More van Piet Sauer en Cees Stolk en het album Endless van het Rob van Bavel Octet. Tijdens het Eurovisie Songfestival te Brussel zingt hij in het koor van zangeres Marcha (Marga Bult). Het door Peter Koelewijn geschreven lied Rechtop In De Wind behaalt de vijfde plaats.

Anita Meyer Lee Towers Marcha Peter Koelewijn

1988

Tijdens optredens van Cees Stolk zingt Guus Westdorp in het achtergrondkoor. Hij verzorgt ook de arrangementen van diens album Logboek Van Een Behouden Vaart.

1990

Als pianist is Westdorp te horen tijdens concerten van Berdien Stenberg (1990-1991) en Lisa Boray. Voor de theatertournees van Stenberg is Westdorp ook verantwoordelijk voor de arrangementen.

Berdien Stenberg Lisa Boray

1991

René Froger maakt voor de AVRO-televisie het programma De Wereld Van René Froger. Guus Westdorp maakt speciaal voor deze uitzending de muzikale arrangementen.

René Froger

1992

Westdorp arrangeert de liedjes van Harry Slinger (Drukwerk) op diens eerste soloplaat Uit Stilte Geboren. Als Slinger live optreedt speelt Westdorp mee op piano.

Harry Slinger

1993

Als componist is hij betrokken bij het duet Blijf Bij Mij van Ruth Jacott en Paul de Leeuw. Voor het televisieprogramma Knoop In Je Zakdoek schrijft hij het liedje Als Je Wilt Leven.

Paul de Leeuw Ruth Jacott

1994

De componist levert met het liedje Paniek een bijdrage aan deel 15 van de serie Kinderen Voor Kinderen.

Kinderen Voor Kinderen

1995

Westdorp werkt niet alleen als arrangeur mee aan het album The Need To Be van Lisa Boray maar componeert ook de nummers Mesmerize, Stay In The Shade, I Dream Of You, Here Where All Is Well en de single A Beautiful Blond Called Jazz. Tijdens de optredens van de zangeres verzorgt Westdorp achtergrondzang en pianobegeleiding. Ook voor Naar Je Hart, het tweede album van Harry Slinger, is Westdorp als arrangeur actief. Het door hem gecomponeerde lied Ellie komt op single uit.

1996

Samen met chansonnier Anton Montagne wint Guus Westdorp in februari in de Kleine Komedie te Amsterdam de eerste prijs van het Concours de la Chanson, georganiseerd door de Alliance Française. Het duo treedt enkele jaren op met hun eigen theaterprogramma.

1998

Als begeleider is Westdorp op piano te horen tijdens shows van Toon Hermans en Liesbeth List.

Liesbeth List Toon Hermans

1999

Voor Het Oranjelegioen componeert Westdorp het voetballied Nederland Wordt Kampioen!

2000

Van levensliedzanger Danny Nikolai verschijnt het door Westdorp gecomponeerde lied Jij Leeft In Mij op single. De componist schrijft de muziek voor de toneelproductie Pieter de Swart van regisseuse Mieke Lelyveld. Hij is als pianist betrokken bij de laatste shows van Toon Hermans.

2001

Guus Westdorp zet zijn samenwerking met theatermaakster Mieke Lelyveld voort en componeert de muziek bij Een Gevaarlijke Verhouding (geschreven door Hella Haasse) en Epifanie. Tijdens de finale van het Nationaal Songfestival begeleidt hij zanger Bart Brandjes op piano tijdens de uitvoering van Count Me Out, een liedje geschreven door Erwin Angad-Gaur van de band Radjinder. Westdorp brengt dit jaar ook een single uit onder zijn eigen naam: We Hebben Allemaal Iemand Nodig.

2002

Westdorp produceert de cd Leven Met FC van de Utrechtse cabaretier Herman Berkien.

2003

De vierde compositieopdracht voor regisseuse Mieke Lelyveld is voor de toneelproductie De Brontë's, een voorstelling over de gezusters Brontë. Westdorp speelt piano tijdens optredens van Liesbeth List waaronder een speciaal optreden op 4 mei tijdens Dodenherdenking in Amsterdam waarbij List liederen zingt uit de Mauthausen-cyclus van de Griek Mikis Theodorakis.

2005

Guus Westdorp Met bassist en beeldend kunstenaar Raphaël Hermans (kleinzoon van Toon Hermans) neemt Westdorp in maart onder de naam Guus&Raaf in de Wisseloord Studio de single Het Zal Me Benieuwen op. Westdorp doet mee aan een door de NCRV georganiseerde Annie MG Schmidt-wedstrijd. In het kader daarvan neemt hij in april samen met het Metropole Orkest zijn compositie op bij de tekst Herinnering. Westdorp zit achter de piano tijdens het programma Van Shaffy Tot Aznavour van cabaretier Frans Bloem. De twee reizen eind april voor een drietal optredens naar New York. Naast optredens met Bloem staat de pianist samen met (musical)zangeres Evelyn Kallansee in enkele andere clubs op Manhattan. Na terugkomst werkt Westdorp eigen materiaal uit samen met Kallansee, bassist Raphaël Hermans en drummer Bob Philipse.

Metropole Orkest

Discografie Guus Westdorp

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's Guus Westdorp

Audio/Video Guus Westdorp

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer