Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

HANDIEMAN MAURICE

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Periode

1990 - heden

Genre

big beat, funk, producers

Online

Officiële website

Pseudoniemen

E.Motion, New Music Foundation, Trip To Agewood

HandieMan maurice

handieMan maurice is het alter ego van Maurits de Weert. Hij start als bassist en gitarist en groeit uit tot danceproducer en remixer.
Volledige biografie...

Bezetting

Maurits de Weert   basgitaar, gitaar, producer, remixer

Genoemd in de biografie van

1996   Seven Eleven
2000   Black Market Audio
2003   Hans Dulfer

Biografie HandieMan maurice

handieMan maurice is het alter ego van Maurits de Weert. Hij start als bassist en gitarist en groeit uit tot danceproducer en remixer.

1990 - 2003

Eind jaren tachtig brengt hij samen met VonkaD (Rob Prenger) onder de naam New Music Foundation experimentele muziek uit via het industriële label De Fabriek. Live worden ze terzijde gestaan door toetsenist DPCAP (Roberto van Veen) en Diva MoBe (Monique Besselsen). Na vijftien jaar gespeeld te hebben in de funkband Burning begint hij in 1990 met het produceren van instrumentale hiphop waarbij hij funk combineert met industriële muziek. Een 12" van zijn triphopproject Trip To Agewood (samen met rapper Brainpower en trompettist Gerald van Dijk) wordt in het Britse muziekblad NME in 1997 uitgeroepen tot Continental Single Of The Week. Hij produceert platen en maakt remixen van nummers van o.a. Bootsy Collins en Seven Eleven. E.Motion is een sampleproject met zanger Robenzo (Rob van Zomeren). Op JJTracks, het funky sublabel van Challenge Records, verschijnt in januari 2003 het album Scissors waarop handieMan samenwerkt met saxofonist Hans Dulfer. handieMan maurice is ook een van de oprichters van het virtuele internetlabel Tree-Top.

2007

Maurits de Weerts label Supertracks heeft vanaf 1 januari onderdak bij Challenge Records. Het label brengt platen uit van o.a. Bastian en Black Market Audio.

Bastian Black Market Audio

Discografie HandieMan maurice

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Audio/Video HandieMan maurice

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer