Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

HANS BUNT

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Periode

1975 - heden

Genre

producer, producers

Hans Bunt

Hans Bunt is producer en hoofd audiotechnicus/senior engineer music van dutchView (Music). Bunt heeft de afgelopen dertig jaar met vele nationale en internationale artiesten gewerkt waaronder Van Dik Hout, Bløf, Counting Crows, Lenny Kravitz en Queens Of The Stone Age.
Volledige biografie...

Instrumenten

producer

Genoemd in de biografie van

1997   Bløf

Biografie Hans Bunt

Hans Bunt is producer en hoofd audiotechnicus/senior engineer music van dutchView (Music). Bunt heeft de afgelopen dertig jaar met vele nationale en internationale artiesten gewerkt waaronder Van Dik Hout, Bløf, Counting Crows, Lenny Kravitz en Queens Of The Stone Age.

1955

Hans Bunt wordt eind jaren vijftig geboren in Utrecht. Tijdens zijn jeugd speelt hij gitaar/zang/percussie in een aantal bands.

1969 - 1980

Het Woodstock festival zet het leven van Hans Bunt definitief op z'n kop en hij wil daarna per se iets met muziek gaan doen. Dit gevoel wordt versterkt als hij in 1973 het VARA POPGALA bezoekt, waar grote acts als Deep Purple, Pink Floyd en Emmerson, Lake en Palmer optreden. Nadat hij zijn middelbare school heeft afgerond volgt Bunt een opleiding in de elektronica en informatica. Het is dan halverwege de jaren zeventig. Omdat hij wordt uitgeloot voor het conservatorium gaat hij de lerarenopleiding wis-en natuurkunde doen. Ook is hij als PA-technicus betrokken bij een aantal lokale bands waaronder Ulysses, Piznizz, The Actor en Het Goede Doel.

Het Goede Doel

1981 - 1987

Vanaf begin jaren '80 werkt Hans Bunt als parttime freelance geluidstechnicus in een aantal platenstudio's. Onder het toeziend oog van Emil Elzen, Cees Stolk en Jaap Brunner doet Bunt ervaring op in onder meer The Ballad Sound Studio's en Dureco. In deze periode werkt hij ondermeer mee aan producties van Fay Lovsky, de Minny Pops en Thijs van Leer. In 1981 komt Bunt terecht bij de NOS-radio. Tussen 1981 en 1985 volgt hij de (bedrijfs-)opleidingen assistent-programma technicus, 1e programma technicus en muziekproductie technicus aan het media-instituut Sanbergen in Hilversum (de huidige Media Academie). Via dezelfde academie volgt hij ook nog de verkorte opleiding AMV (partituur- en arrangementleer) aan het conservatorium. Tussen 1982 en 1986 werkt Hans Bunt voornamelijk voor Hilversum 3 (o.a. de Avondspits (NOS), het Weeshuis van de Hits (KRO), Top 40/50 (Veronica/TROS), de LP-CD-show (TROS), Vara's lijn 3 en de Popkrant, Beton, Vuurwerk, Jack Spijkerman, etc.)

Cees Stolk Fay Lovsky Minny Pops Thijs van Leer

1988

In 1988 wordt Hans Bunt Hoofd Audiotechnicus (pop- en lichte) muziek bij het NOB (audio) en werkt hij in die hoedanigheid mee aan (legendarische) radioprogramma's als Van 12 tot 2, Lost Vast, Paperclip, Leidsekade Live, Countdown en Villa 65, almede alle grote festivals in de Benelux en vele grotere concertregistraties in de Kuip, Ahoy', Paradiso en de Melkweg. De eerste concerten die hij in deze periode onder meer doet, zijn Earth, Wind & Fire, Nirvana, Clapton, Texas, Mothers Finest, Maze, Olivia Newton John, The Radio's, Chris Isaak en Lenny Kravitz.

1996 - 2004

Tussen 1996 en 2004 is Hans Bunt onder meer studiomanager/senior engineer van Audio Studio 1 (het Audiocentrum/3FM op het Media park), de studio waar naast de bekende 2-Meter Sessies en allerlei Radio 3- sessies (o.a. Denk Aan Henk) en concertmixages ook nog vele album- en singleproducties plaatsvinden (Toto, Lenny Kravitz, Smashing Pumpkins, Counting Crows, Soulsister, Bon Jovi, Bush, Zucchero, Walter Traut, Anouk, Henk Westbroek, Di-Rect, Kinderen voor Kinderen, Kayak, de Poema's, Skik, Una Voce Particulare). In de periode 1995-1996 ontdekt Bunt ook vier uit de klei getrokken Zeeuwen met potentie: Bløf. Hij produceert en arrangeert hun succesvolle tweede album Helder. Ook werkt Hans Bunt in deze periode veelvuldig samen met mensen als stadgenoot Henk Westbroek, René Meister, Ton Scherpenzeel, Piet Souer, Guido Aalbers, Daniel Lohues, Ferry Maat, Eddy Keur en Edwin Evers. De laatste producties waarbij hij betrokken is voordat de studio onder Dutchview-bewind uiteindelijk opgeheven wordt, zijn de albums Tof van Skik en Drown Me van Greendive. Een van de laatste succesvolle DVD's die Bunt vrijwel solo produceert en mastert is Beth Harth Live In Paradiso (2004).

Anouk Bløf Daniël Lohues De Poema's Henk Westbroek Kayak Kinderen Voor Kinderen Piet Souer Skik

2005 - 2006

In 2005 houdt Hans Bunt zich onder meer bezig met opnames van dvd's van acts als Keane, Saybia, Frans Bauer (kerstconcert) en het Nederlands blazers ensemble. Bunt's operationele werk als hoofd audiotechnicus bij Dutchview (een afsplitsing van het NOB) omvat vele (live) muziekregistraties in met name Paradiso en de Melkweg (ook voor Fabchannel), Vredenburg Utrecht, 013 Tilburg, Ahoy', het Gelredome, alsmede van diverse festivals in binnen- en buitenland, gala's, voorstellingen en (nieuwjaars)concerten. Voor de radio werkt hij mee aan programma's als Tros Muziek Café op Radio 2. Daarnaast is hij actief voor televisieprogramma's als Sesamstraat (NPS), Het Klokhuis (NPS), Buitenhof (VPRO-NPS), De wereld draait door (VARA) en Verre verwanten (TELEAC). Ook is Hans Bunt betrokken bij het populaire RTL 4 programma Dancing with the Stars. Binnen Dutchview functioneert hij inmiddels ook als audiocoördinator en opleidingsdocent voor jonge aankomende technici.

Frans Bauer

Discografie Hans Bunt

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Audio/Video Hans Bunt

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer