Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

HANS HOLLESTELLE

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Hans Hollestelle

Periode

24-08-1945 - heden

Genre

arrangeur, gitaar, pop/rock, sessiemuzikanten, synthesizer, toetsinstrumenten, viool

Hans Hollestelle

Hans Hollestelle experimenteert al op jonge leeftijd met zelfgemaakte gitaren. Hij groeit uit tot een zeer bekend sessiemuzikant en speelt in de bekende bands Ekseption en Sandy Coast.
Volledige biografie...

Instrumenten

arrangeur, gitaar, synthesizer, toetsinstrumenten, viool

Genoemd in de biografie van

1951   Lex Bolderdijk
1971   Neerlands Hoop
1974   Ekseption
Meer resultaten... Minder resultaten

Biografie Hans Hollestelle

Hans Hollestelle experimenteert al op jonge leeftijd met zelfgemaakte gitaren. Hij groeit uit tot een zeer bekend sessiemuzikant en speelt in de bekende bands Ekseption en Sandy Coast.

In bezetting van

Beaugarde   gitaar
Dr. Love   gitaar
Dutch Treat   gitaar
Ekseption   gitaar, viool
Flight 505   gitaar
Neerlands Hoop   gitaar
Robinson Cruiser   gitaar
Sandy Coast   gitaar
Spin   synthesizer, toetsinstrumenten
Torero's   gitaar

1945

Hans Hollestelle wordt geboren op 24 augustus 1945 in Den Helder.

1958 - 1960

In 1958 begint hij met gitaarspelen. Hij knutselt zijn eigen gitaren in elkaar en speelt in 1960 in diverse schoolbandjes. Hij is hevig onder de indruk van bands als The Shadows, The Stranger en Man Of Mistery.

1964

Een legendarisch jaar voor Hollestelle. Met de band de Torero's staat hij in het voorprogramma van de Beatles. In Blokker geeft het legendarische viertal uit Liverpool het eerste en enige concert in Nederland. Met de Torero's maakt hij nog een aantal singles.

Torero's

1968 - 1972

In 1968 legt Hollestelle zich toe op het vak van sessiemuzikant. Hij maakt deel uit van Neerlands Hoop en speelt op de single How Do You Do van Mouth & MacNeal die in 1971 verschijnt. Het nummer belandt op nummer 1 in de hitlijsten. In 1972 is hij te horen op de eerste soloplaat Jo Jo van George Kooymans, gitarist van Golden Earring.

George Kooymans Mouth & MacNeal Neerlands Hoop

1974 - 1977

Hans Hollestelle speelt in 1974 bij de legendarische groep Ekseption. In bijna dezelfde periode speelt hij ook bij Wally Tax en arrangeert diverse nummers voor hem. In 1975 stopt Ekseption ermee en is dus ook het avontuur van Hollestelle afgelopen. Als sessiemuzikant werkt hij van 1973 tot 1974 voor cabaretduo Gerard Cox en Frans Halsema en van 1975 tot 1977 met Van Kooten & De Bie. Het laatstgenoemde duo brengt onder de naam het Simplistisch Verbond verschillende platen uit. In 1976 speelt hij met ex-leden van Eksepition en zijn broer Jan Hollestelle in de band Spin. De groep brengt twee platen uit. In 1976 komt het jazzrock album Spin uit, gevolgd door Whirlwind in 1977. Het tweede album doet weinig onder voor het debuut, maar verkoopt weinig. Na de release is Spin in 1977 ter ziele. Hollestelle doet mee in de gelegenheidsgroep Dutch Treat.

Dutch Treat Ekseption Frans Halsema Gerard Cox Koot en Bie Spin

1978 - 1986

In deze periode werkt hij weer met talloze artiesten. Tot 1986 maakt hij veel arrangementen voor Lee Towers. Nummers van zijn hand zijn onder meer I Can See Clearly Now en Run To Me, het duet dat hij met Anita Meyer zingt. Voor de blonde zangeres arrangeert hij onder meer Why Tell Me Why en They Don't Play Our Lovesong Anymore.

Anita Meyer Lee Towers

1988

Hans Hollestelle gaat spelen bij Sandy Coast. De beroemde groep van Hans Vermeulen heeft haar grote successen dan echter al achter de rug.

Sandy Coast

1989 - 1995

De meest uiteenlopende artiesten weten Hollestelle te vinden als arrangeur of sessiemuzikant. Zo speelt hij in 1992 het album Sento van Marco Borsato in, maar het Italiaanse werk slaat niet aan. Met zijn Nederlandstalige platen weet Borsato later het publiek alsnog voor zich te winnen.

Marco Borsato

1996

Boudewijn de Groot maakt zijn comeback met Een Nieuwe Herfst. Hans Hollestelle is een van de gitaristen die meespeelt op het album.

Boudewijn de Groot

1999

In 1999 houdt Sandy Coast op te bestaan. Hollestelle speelt daarna meer commercials in dan popplaten en is ook minder op het podium te zien.

2004

Na een gat van acht jaar komt Boudewijn de Groot met Het Eiland In De Verte. Hollestelle is wederom als gitarist te horen.

2007

Het album Mijn Mooiste Liedjes van Peter Koelewijn bevat naast de bekende successen van de zanger ook zes nieuwe nummers, opgenomen in de Fendal Sound studio. Hollestelle arrangeert onder meer het openingsnummer Pachelbel's Muziek, een ode aan Koelewijns favoriete componist Johann Pachelbel uit Neurenberg.

Peter Koelewijn

2011

Hollestelle werkt samen met Danny Malando en Ernö Olah aan arrangementen voor het orkest van Malando. Het vernieuwde geluid van het orkest is te horen op het album Malando Latino (februari 2012).

Malando

Discografie Hans Hollestelle

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's Hans Hollestelle

Audio/Video Hans Hollestelle

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer