Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

HANS VAN EIJCK

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Periode

07-05-1946 - heden

Genre

componist, componisten, gitaar, percussie, producer, producers, toetsinstrumenten, zang

Online

Beeld en Geluidwiki

Hans van Eijck

Toetsenist van onder andere Tee-Set en After Tea. Daarnaast productieve componist en producer.
Volledige biografie...

Instrumenten

componist, gitaar, percussie, producer, toetsinstrumenten, zang

Genoemd in de biografie van

1975   The Jumping Jewels
1995   Henny Huisman

Biografie Hans van Eijck

Toetsenist van onder andere Tee-Set en After Tea. Daarnaast productieve componist en producer.

In bezetting van

Abdul Hassan & Orchestra   toetsinstrumenten
After Tea   componist, toetsinstrumenten, zang
Musicians Union Band   percussie, toetsinstrumenten
Tee-set   componist, toetsinstrumenten

1946 - 1966

Hans van Eijck wordt geboren in Den Haag op 7 mei 1946. Nadat hij de middelbare school heeft doorlopen kiest hij voor een opleiding aan het conservatorium in Den Haag. Zodra hij deze opleiding heeft afgerond vertrekt hij begin jaren zestig naar Duitsland waar hij in een aantal bands speelt (onder meer Uti & The Ravens, een afsplitsing van de Tielman Brothers). Wanneer hij weer terugkeert naar Nederland wordt hij lid van de band Jumping Pop-In. De Jumping Pop-In bestaat slechts kort maar treedt wel op als begeleidingsband van grote namen als Johnny Lion en Rob de Nijs.

Johnny Lion Jumping Pop-in Rob de Nijs Tielman Brothers

1966 - 1992

Wanneer de Jumping Pop-In uit elkaar gaat, vertrekt Hans van Eijck in 1966 naar de Tee-Set. Na oneinigheid richten Van Eijck, gitarist Ray Fenwick en bassist Polle Eduard in 1967 de band After Tea op. Een jaar later echter voegt Van Eijck zich weer bij Tee-Set waarna de band grote successen beleeft en internationale hits scoort met het nummer Ma Belle Amie en She Likes Weeds. Hans van Eijck speelt halverwege de jaren zeventig ook nog toetsen in Abdul Hassan & Orchestra, een project met verder anoniem gebleven Nederlandse studiomuzikanten. Na zijn periode met Tee-Set gaat Hans van Eijck studeren aan het conservatorium in Rotterdam waar hij zijn lesbevoegdheid haalt. Vervolgens geeft hij enkele jaren les op middelbare scholen in Delft en Rotterdam. In de jaren tachtig wordt Van Eijck gevraagd om zitting te nemen in de jury van de Soundmix Show naast onder meer Jacques d' Ancona. Hij blijft dit uiteindelijk 15 jaar doen en komt zo weer terug in de muziekwereld. Via de Soundmix Show komt Hans van Eijck in contact met onder andere Helmut Lotti met wie hij grote successen scoort. Hij werkt in deze periode veel in België.

Abdul Hassan & Orchestra After Tea Tee-set

1992 - 2004

In 1992 ontvangt Hans van Eijck de Gouden Harp voor zijn gehele oeuvre. Hij begint ook met het schrijven en componeren van muziek voor tv-series en reclames zoals Onderweg Naar Morgen, GTST, Het Spijt Me, SamSam, Spijkerhoek (het nummer Wonderful van Patty En Shift), Mijn Dochter En Ik (gezongen door Gerard Cox), Hij En Julia (gezonden door Simone Kleinsma), Vrouwenvleugel, HEMA, Johma, etc. Ook schrijft hij de muziek voor Samson en Gert en Kabouter Plop. Samen met de Duitse komiek Dieter Hallenvorde en Bart Kaell, de presentator van de Belgische Soundmix Show, schrijft en produceert hij het nummer Nog Een Kans van Vera Mann. In 2000 scoort Jody Bernal een nummer-1 hit met het door Hans van Eijck geproduceerd Que Si, Que No dat meteen ook de langsgenoteerde single in de Top 40 wordt (17 weken). Anno 2004 werkt Hans van Eijck samen met Henny Huisman aan een nieuw programma voor de EO en heeft hij een Thais/Indonesisch restaurant in Oosterhout waar hij in de weekenden ook zelf regelmatig op het podium te vinden is.

Overzicht gastbijdragen op platen van acts die geen eigen entry hebben in de Encyclopedie:


componist

1966 - Franky Franken 'Mr. Bartender'

muzikale leiding
1979 - Diverse Uitvoerenden 'Het Grote Sprookjeslied' (met Corry Konings, Bonnie St. Claire, Sandy, Alexander Curly, Willem Duyn en Nico Haak)

Gerard Cox Henny Huisman Jody Bernal

Discografie Hans van Eijck

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Audio/Video Hans van Eijck

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer