Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

HANS VAN LIER & THE SIDEKICKS

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Hans van Lier & The Sidekicks

Periode

2007 - heden

Genre

blues, rhythm & blues

Online

Officiële website

Hans van Lier & The Sidekicks

Hans van Lier & The Sidekicks is de Groningse blues- en rhythm & bluesband rondom gitarist Hans van Lier (ex-Plat). Na het verschijnen van het eerste album Eyes Like A Hurricane neemt vanaf 2009 zanger en mondharmonicaspeler Teo de Haan (ook ex-Plat) de zang voor zijn rekening, zodat Van Lier ...
Volledige biografie...

Bezetting

Teo de Haan   mondharmonica, zang
Wim Entzinger   drums
Bennie Timmer   gitaar
Hans van Lier   gitaar
Fenno de Boer   basgitaar

Genoemd in de biografie van

2007   Hans van Lier

Biografie Hans van Lier & The Sidekicks

Hans van Lier & The Sidekicks is de Groningse blues- en rhythm & bluesband rondom gitarist Hans van Lier (ex-Plat). Na het verschijnen van het eerste album Eyes Like A Hurricane neemt vanaf 2009 zanger en mondharmonicaspeler Teo de Haan (ook ex-Plat) de zang voor zijn rekening, zodat Van Lier zich meer kan toeleggen op zijn gitaarspel. In 2011 gaat de band de Studio Spitsbergen te Zuidbroek in met producer Michiel Hoogenboezem (o.a. De Dijk, Ten Sharp, Loïs Lane). De tweede cd bevat ook bijdragen van pianist Helmig van der Vegt (Cuby + Blizzards) en Reinout Douma, leider van het Noordpool Orkest. Astrid Reijnders schrijft mee aan de teksten.

Discografie Hans van Lier & The Sidekicks

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's Hans van Lier & The Sidekicks

Audio/Video Hans van Lier & The Sidekicks

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer