Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

HANYO VAN OOSTEROM

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Hanyo van Oosterom

Periode

1959 - heden

Genre

ambient, basgitaar, componist, elektronica, experimenteel, fluit, gitaar, percussie, producer, producers, toetsinstrumenten

Pseudoniemen

Mr Jones, The Flying Dutchman

Hanyo van Oosterom

Hanyo van Oosterom is een producer en multi-instrumentalist uit Rotterdam.
Volledige biografie...

Instrumenten

basgitaar, componist, elektronica, fluit, gitaar, percussie, producer, toetsinstrumenten

Genoemd in de biografie van

1999   Michel Banabila

Biografie Hanyo van Oosterom

Hanyo van Oosterom is een producer en multi-instrumentalist uit Rotterdam.

In bezetting van

Byzantium   basgitaar, componist, elektronica, fluit, gitaar, percussie, producer, toetsinstrumenten
Chi   componist, elektronica, producer
Het Paleis Van Boem   percussie
One Cent People   producer, toetsinstrumenten

1982 - 1999

Hanyo van Oosterom Hanyo van Oosterom maakt in het begin van zijn carrière o.a. deel uit van The Frog en Het Paleis Van Boem. Hij speelt met vermaarde jazzmuzikanten als Hans Dulfer en Archie Shepp. Van Oosterom is oprichter en musical director van de audiovisuele projecten: CHI (1985) en The Flying Dutchman (1999). Laatstgenoemde project oogst veel lof tijdens de première op het Filmfestival Rotterdam samen met o.a. de Rotterdamse videokunstenaars Maaike Engels en Eelko Ferwerda.

Chi Hans Dulfer Het Paleis Van Boem The Frog

2000 - 2004

De muziek van The Flying Dutchman wordt uitgebracht door het label Tone Casualties in Los Angeles. Van Oosterom is als muzikant en producer betrokken bij H.O.W. (met o.a. de Senegalese zanger Omar Ka en multi-instrumentalist Willem Cramer) en doet diverse projecten met geluidskunstenaar Michel Banabila, waaronder het album Byzantium en een EP voor Porc Recordings. Hij is labelmanager van label/uitgeverij City Groovez (met uitgaven van o.a. het Rotterdamse nu-jazzcollectief State Of Monc, Monsieur Dodo en La Kidda), medeoprichter en artistiek leider bij o.a. het World Port Jazz Festival (2001-2003) en het Rotterdam Import Festival (vanaf 2004) en Rotterdams ambassadeur van de Rotterdamse editie van het Robodock Festival. Met o.a. Sylvano Matadin en Michel Schoots (beide ex-Urban Dance Squad) vormt hij vanaf 2002 het improvisatiegezelschap One Cent People.

La Kidda Michel Banabila Omar Ka & Fula Band One Cent People

2005 - 2007

Hanyo van Oosterom is vanaf 2005 artistiek leider en programmeur van Numoon Laboratory, een experimentele broedplaats voor live multimedia en 'instant composing'. Tijdens Crossing Border 2006 gaat Rice4all in première, zijn samenwerking met de Engelse producer/soulzanger Colonel Red. Het duo opent Poetry International Festival 2007. Van Oosterom organiseert het jaarlijkse festival Numoonfest en werkt vanaf 2007 aan Numoon Lab TV.

Discografie Hanyo van Oosterom

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's Hanyo van Oosterom

Audio/Video Hanyo van Oosterom

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer