Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

HAPPY CAMPER

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Happy Camper in 2011

Periode

2008 - heden

Genre

pop/rock

Online

Officiële website

Happy Camper

Happy Camper is een audiovisueel muzikaal project van Job Roggeveen, toetsenist van El Pino & The Volunteers.
Volledige biografie...

Bezetting

Job Roggeveen   tekstschrijver, toetsinstrumenten

Genoemd in de biografie van

2009   Blaudzun
2010   Leine
2010   The Kevin Costners
Meer resultaten... Minder resultaten

Biografie Happy Camper

Happy Camper is een audiovisueel muzikaal project van Job Roggeveen, toetsenist van El Pino & The Volunteers.

2011

Happy Camper in 2011 Job Roggeveen, toetsenist van El Pino & The Volunteers, brengt in februari 2011 zijn eerste album onder de naam Happy Camper uit bij Excelsior. De popliedjes bevatten invloeden uit verschillende Europese landen en worden gekoppeld aan animaties met in de hoofdrol de vriendelijke yeti Manfred gecreëerd door animatiestudio Job, Joris & Marieke (Roggeveen samen met Joris Oprins en Marieke Blaauw). Het instrumentarium is grotendeels akoestisch instrumentarium, met gastbijdragen van onder meer trompettisten Kyteman en Diederik Rijpstra en vocalisten Tim Knol, Ricky Koole, Odilo Girod (Coparck), Janne Schra, Leine, Bouke Zoete (The Kevin Costners), Helge Slikker (Storybox), Johannes Sigmond (Blaudzun) en Marien Dorleijn (Moss). Happy Camper wint in oktober tijdens het Edisongala de Speciale Juryprijs. Volgens de jury verrast Happy Camper 'in veelzijdigheid, originaliteit en kwaliteit. Invloeden uit alle hoeken van Europa worden uitgewerkt door een uitgelezen groep muzikanten - waarbinnen een glansrol voor de initiatiefnemer zelf - die de gedachtespinsels van Roggeveen geraffineerd vorm geven.'

Blaudzun Coparck El Pino & The Volunteers Janne Schra Kyteman Leine Moss Ricky Koole Storybox The Kevin Costners Tim Knol

2012 - 2013

In januari 2012 reist Happy Camper naar Java voor drie shows. In het najaar van 2012 levert hij muziek voor De Tumblies, een stopmotion animatieserie voor peuters die wordt uitgezonden in KRO's Kindertijd. De zang in het titelnummer is van Leine. Twee nummers van Happy Camper zijn te horen in familiefilm Koning Van Katoren (Ben Sombogaart, 2012). Job Roggeveen werkt aan nieuw songmateriaal voor een tweede album, deze keer samen met onder meer Case Mayfield, Leine, Janne Schra en Marien Dorleijn. Happy Camper componeert instrumentale muziek voor de korte tekenfilm MUTE, over een wereld bevolkt door mensen zonder mond en gemaakt door het trio Job, Joris en Marieke. Rapper Fresku spreekt alle stemmetjes in. De muziek komt in oktober 2013 uit op tien nummers tellende EP.

Case Mayfield Fresku

2014

Voor de korte animatiefilm ‘A single life’ van Job, Joris en Marieke neemt Happy Camper met zangeres Pien Feith de titelsong op. De film wordt genomineerd voor een Oscar.

Pien Feith

Discografie Happy Camper

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's Happy Camper

Audio/Video Happy Camper

Video Happy Camper

Happy Camper - Born With ...
Happy Camper - Born With A Bothered Mind - backstage @ DWDD
Happy Camper - Born With ...
Happy Camper - Born With A Bothered Mind (featuring Bouke Zoete)
The Rope (new Happy Campe...
The Rope (new Happy Camper song)
Heeft u ongewenste inhoud gesignaleerd? Maak hier melding van.
Happy Camper - Born With A Bothered Mind (featuring Bouke Zoete)

Alle video's

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer