Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

HARDWELL

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Periode

07-01-1988 - heden

Genre

DJ, draaitafels, elektronica, house, producer, remixer

Online

Officiële website

Hardwell

Hardwell is een DJ en producer uit Breda die met zijn zogenaamde Big Room House profiteert van de toenemende belangstelling in de Verenigde Staten voor Electronic Dance Music (EDM). In oktober 2013 verkiezen de lezers van het Britse blad DJ Mag de op dat moment 25 jaar jonge Hardwell tot ...
Volledige biografie...

Instrumenten

draaitafels, elektronica, producer, remixer

Genoemd in de biografie van

2014   DJ Tiësto

Biografie Hardwell

Hardwell is een DJ en producer uit Breda die met zijn zogenaamde Big Room House profiteert van de toenemende belangstelling in de Verenigde Staten voor Electronic Dance Music (EDM). In oktober 2013 verkiezen de lezers van het Britse blad DJ Mag de op dat moment 25 jaar jonge Hardwell tot beste DJ van de wereld.

1988 - 2009

Robbert van de Corput alias Hardwell (Breda, 7 januari 1988) komt uit dezelfde stad als zijn grote voorbeeld en mentor Tiësto. De artiestennaam Hardwell is een speelse vertaling van Corput: Cor is Latijn voor hart (omgezet naar hard) en put is het Nederlandse woord voor het Engelse well. Met zijn muziek wekt Hardwell al op 13-jarige leeftijd interesse bij het Nederlands label Digidance. Een van zijn eerste televisieoptredens is op 16-jarige leeftijd voor TV Breda. In de uitzending spreekt hij zijn wens uit ooit de beste van de wereld te worden. Een van de eerste platen waar zijn naam op staat is de compilatie Bubbling Beats uit 2002 met remixen voor onder anderen Tiësto, DJ Jean, DJ Jurgen en Mad'House. Ondanks zijn jeugdige leeftijd draait Hardwell in grote clubs in Nederland. Zijn internationale doorbraak op de dansvloer is in 2009 met de onofficiële uitgave van Show Me Love vs. Be. De producer maakt remixen voor onder meer de Duitse Eurodancegroep Scooter, de Amerikaanse DJ Roger Sanchez, Laidback Luke, Partysquad, Sander van Doorn, Fedde le Grand, Armin van Buuren en Ferry Corsten.

Armin van Buuren DJ Tiësto Fedde le Grand Ferry Corsten Laidback Luke Sander van Doorn The Partysquad

2010 - 2012

Van de serie mixalbums Hardwell Presents Revealed verschijnt in 2010 de eerste editie. Revealed is ook de naam van het eigen label waarop de producer vanaf 2011 muziek uitbrengt. In maart start hij zijn eigen radioprogramma en podcast Hardwell On Air dat door meer dan 25 internationale radiostations wordt uitgezonden, waaronder SLAM! FM in Nederland, Sirius XM in de Verenigde Staten en Radio FG in Frankrijk en België. De podcast staat in meer dan dertig landen met grote regelmaat in de iTunes Top 10 Podcasts. Ook zijn video's worden goed bekeken op YouTube. Zo staat bij de track Encoded (2011) de teller in 2013 op bijna 9 miljoen weergaven. Zero 76 (2011), een samenwerking met Tiësto, bereikt de eerste plaats in de hitlijst van zowel Beatport als de Amerikaanse iTunes. De titel verwijst naar het kengetal van hun geboortestad Breda. Hardwell maakt in 2012 remixen voor internationale popster Rihanna (Where Have You Been) en de Brits-Ierse boybandThe Wanted (Chasing The Sun). Hij maakt samen met Dannic (Daan Romers) een remix voor de Britse artiest Example (Say Nothing) en met Tiësto voor de indierockband The Naked And Famous. Een van zijn grootste solosuccessen dat jaar is het nummer Spaceman dat in meer dan 25 landen uitkomt. In de originele mix wordt een pakkend, analoog klinkend synthesizermotief ondersteund door een roffelende beat en warme trance-akkoorden. Spaceman is de opening van Hardwells set op het grote dancefestival Tomorrowland. Hij mixt het nummer met de wereldhit Somebody That I Used To Know van de Belgisch-Australische zanger Gotye. Tijdens het optreden houdt hij ook How We Do ten doop, zijn samenwerking met het houseduo Showtek uit Eindhoven. Tomorrowland is niet het enige festival waar hij de hoofdact is. Zo staat hij op Creamfields in het Britse Daresbury (2011), het Nederlandse Mystery Land en verschillende edities van Sensation (2012). In 2012 haalt Hardwell de zesde plaats in de DJ Mag Top 100 van beste DJ's ter wereld.

Showtek

2013

De track Three Triangles is een dansbare bewerking van REMs wereldhit Losing My Religion. Kontiki, een coproductie met Dannic, komt in de top 10 terecht van Beatport. De single Apollo bevat vocalen van de Australische zangeres Amba Shepherd. Hardwell beschouwt het optreden in maart tijdens het Ultra Music Festival in Miami als een van zijn belangrijkste, vertelt hij later in het jaar in een interview bij het televisieprogramma De Wereld Draait Door. De DJ begint op 27 april in een uitverkochte Heineken Music Hall in Amsterdam aan zijn solowereldtournee I Am Hardwell. Dezelfde titel wordt gebruikt voor een documentaire over de DJ. Hij staat ook als hoofdact op grote festivals, zoals Electronic Daisy Carnival in Las Vegas (juni) en Electric Zoo in New York (september). Tijdens het Amsterdam Dance Event in oktober wordt Hardwell door de lezers van het Britse blad DJ Mag verkozen tot beste DJ van de wereld.

2014

In april wordt Hardwell ambassadeur van Dance4life. Deze organisatie werkt samen met jongeren aan een wereld zonder aids. Dit doen ze door middel van seksuele voorlichting, en maken gebruik van muziek en dans om jongeren te betrekken en inspireren. In oktober wordt hij wederom verkozen tot beste DJ van de wereld door de lezers van het Britse blad DJ Mag.

2016

Hardwell produceert de debuutsingle 'Perfect World' van Maan, de winnares van The Voice of Holland.

Maan

Discografie Hardwell

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's Hardwell

Audio/Video Hardwell

Video Hardwell

Hardwell Live @ Tomorrowl...
Hardwell Live @ Tomorrowland 2012
I AM HARDWELL - The Docum...
I AM HARDWELL - The Documentary Trailer
Heeft u ongewenste inhoud gesignaleerd? Maak hier melding van.
I AM HARDWELL - The Documentary Trailer

Alle video's

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer