Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

HARO SLOK

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Periode

1965 - heden

Genre

producer

Haro Slok

Haro Slok begint zijn carrière als pianist, toetsenist en drummer in diverse bands, onder meer samen met zijn klasgenoot Marcel de Groot. Hij produceert daarna muziek van Tony Scott, Daluxe, Han Kooreneef, Volumia!, Liesbeth List, Kane, André van Duin, Herman Brood en Bad Candy. Vanaf 1999 is Haro Slok tevens ...
Volledige biografie...

Instrumenten

producer

Genoemd in de biografie van

2003   Mick Harren

Biografie Haro Slok

Haro Slok begint zijn carrière als pianist, toetsenist en drummer in diverse bands, onder meer samen met zijn klasgenoot Marcel de Groot. Hij produceert daarna muziek van Tony Scott, Daluxe, Han Kooreneef, Volumia!, Liesbeth List, Kane, André van Duin, Herman Brood en Bad Candy. Vanaf 1999 is Haro Slok tevens A&R consultant bij BMG.

In bezetting van

Daluxe   drums, toetsinstrumenten

1989

Haro Slok (Amsterdam, 13 mei 1965) maakt deel uit van de liveband van Centerfold.

Centerfold

1990

Vanaf 1990 begint hij met productiewerk voor Sybil, Open Up The Door, Carl Linger en Superlove.

1991

Naast productie voor Expressions From The Soul van Tony Scott, doet Slok divers sessiewerk voor het Amsterdamse Rhythm label en Ben Liebrand.

Tony Scott

1994

Haro Slok doet een versnelde PABO studie.

1995

Hij produceert een nummer voor het album bij de soapserie Goede Tijden Slechte Tijden. Het levert een tipnotering op voor soapster Remco Terhorst met het nummer Kom Bij Mij. De opnames die Slok maakt met Babette van Veen verschijnen niet op plaat.

Babette van Veen

1996

Samen met Jan Tekstra produceert Slok het album van Han Kooreneef. Het is tevens zijn eerste samenwerking met HenkJan Smits. Hij neemt twee singles op met Wim Rijken en werkt aan enkele kinderplaten.

Han Kooreneef Jan Tekstra Wim Rijken

1997

Onder de naam The Magnificent 4 verschijnt een door Haro Slok geproduceerde single van de TMF Veejays. All I Want To Do wordt alarmschijf en belandt in de Top 20. Slok maakt commercials en verzorgt ook kinderplaten.

1998

Haro Slok ontwikkelt en produceert Volumia! en werkt aan het album Vergezicht van Liesbeth List.

Liesbeth List Volumia!

1999

De producer is samen met HenkJan Smits betrokken bij de ontwikkeling en productie van Kane. Hij verzorgt de productie van de albums Wakker van Volumia!, Recht Uit Het Hart van André van Duin en Back On The Corner van Herman Brood. Slok wordt A&R consultant bij BMG.

André van Duin Herman Brood Kane

2000

Haro Slok produceert de titelsong voor de film Ik Ook Van Jou en singles van Sarina, Chris Zeegers en Fabienne De Vries. Samen met HenkJan Smits richt hij het label Pop Records op.

2001

Slok produceert Change van Laura Fygi. Zijn samenwerking met HenkJan Smits komt ten einde.

Laura Fygi

2002

Naast productiewerk (zoals voor Mick Harren) werkt Slok als musical director samen met Barry Hay (Golden Earring) aan de ontwikkeling van de 'all chick rock band' Bad Candy.

Golden Earring

2003

De eerste plaat van Bad Candy wordt geproduceerd door Haro Slok. Hij produceert ook het Engelstalige debuutalbum Good Things van Mick Harren.

Mick Harren

2005 - 2006

Slok produceert in 2005 het titelloze Engelstalige album van zanger Julian Thomas. De producer staat achter de knoppen bij de opnamen van de single Superster (2006) van zanger Brace en gitarist Dennis van Leeuwen (Kane) onder de naam D'Brace. Hij is betrokken bij de plaatopnamen van de Nederlandse versie van de musical Grease en produceert de muziek bij de jeugdfilm van Ernst Bobbie En De Rest.

Ernst, Bobbie En De Rest Brace

2007 - 2008

In opdracht van The Entertainment Group produceert Haro Slok het album Misterio (2008) van zanger Roy Ter Haar. Andere producties in deze periode zijn het album Vrij en de hitsingle Doe Dit Doe Dat van Jim, een cd met Middeleeuwse popmuziek van de gothic vrouwenband Reincarnatus, de cd-uitgave van de musical Fame en een single van de jeugdige rockband All Missing Pieces.

Jim

2009

De producer werkt mee aan het tweede Nederlandstalige album Nu van Jim, het album 35 Some Months van Julian Thomas en de single Word Wakker Nederland van Mick Harren.

Discografie Haro Slok

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Audio/Video Haro Slok

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer