Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

HASAN BAND

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Periode

1980 - heden

Genre

Turkije, wereldmuziek

Hasan Band

De muziek van de Hasan Band is te omschrijven als een swingende moderne minutieuze samenvoeging van Turkse, West-Afrikaanse en Noord-Afrikaanse ingrediënten.
Volledige biografie...

Bezetting

Hasan Oguz Ozgök   gitaar, percussie, toetsinstrumenten, zang
Mousse Pathe M'baya   percussie
Martijn Schuppers   basgitaar
Felix Degenaar   toetsinstrumenten
Sebastiaan Demydzcuk   drums
Meer resultaten... Minder resultaten

Overige muzikanten

Guno Kramer   drums
Louis Hummel   saxofoon
Michael Monkau   toetsinstrumenten
Janfie van Strien   saxofoon
Harry Hillebrands   basgitaar

Genoemd in de biografie van

2002   Baraná

Biografie Hasan Band

De muziek van de Hasan Band is te omschrijven als een swingende moderne minutieuze samenvoeging van Turkse, West-Afrikaanse en Noord-Afrikaanse ingrediënten.

1957

Hasan Oguz Ozgök wordt geboren in Istanbul, een stad waar verschillende culturen in harmonie zijn samengesmolten. Zijn eerste inspiratie en liefde voor muziek komt van de oude zigeunertraditie van Istanbul.

1966

Hasan is negen jaar oud en speelt mandoline in de schoolband.

1970

Hasan verhuist met zijn ouders naar Nederland.

1980

De Hasan Band wordt opgericht nadat Hasan eerst podiumervaring heeft opgedaan tijdens traditionele Turkse muzikale evenementen. In de jaren tachtig was Hasan de enige Nederlandse muzikant die de Turkse muzikale achtergrond combineerde met andere stijlen.

1984

Een optreden in Paradiso, Amsterdam, betekent een doorbraak voor de Hasan Band.

1985

De Hasan Band wint een award voor muziek uit verschillende culturen. Radio 4 zend een 45-minuten durend optreden uit.

1986

De groep neemt het album Esintiler op en speelt hetzelfde jaar op radio, TV en festivals en in theaters en culturele centra.

1987

Paul Acket nodigt de Hasan Band uit om een concert te geven op het North Sea Jazz Festival. Hans Hylkema contracteert de band en ze nemen de soundtrack op voor de film Julia's Geheim (Julia's Secret).

1988

De Hasan Band speelt veel in Nederland, België en Duitsland. Hasan zoekt naar een nieuwe muzikale formule die hem meer vrijheid geeft. Hij vindt dat wereldmuziek te veel gebaseerd is op sociaal- culturele aspecten. Hijzelf ziet liever de muzikale aspecten dan de politieke.

1992

Tot 1992 heeft Hasan verschillende muzikanten van uiteenlopende culturen ontmoet en veel van hen geleerd. Met alle opgedane kennis duikt de Hasan Band de studio in en de cd Fanfara Man is het resultaat.

1995

De Hasan Band reist naar Turkije en hun muziek wordt uitgezonden op TRT.

1999

Een tijdlang komt de groep niet verder dan de oefenruimte. In 1999 verschijnt ze weer op de podia.

2000

Hasan Ozgök is als scout en begeleider betrokken bij Farfara 2000. In opdracht van de stad en de provincie Groningen spoort deze organisatie talentvolle allochtone muzikanten uit de provincie op om hen te begeleiden bij het maken van (demo-)cd’s en om voor hen festivals te organiseren.

Discografie Hasan Band

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Audio/Video Hasan Band

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer