Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

HEARTS OF SOUL

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Uit de fotocollectie van Beeld en Geluid: de Hearts of Soul bij het Nationaal Songfestival 1970

Periode

1969 - 1974

Genre

meidengroepen, pop, songfestival, soul

Hearts Of Soul

Harderwijkse zusjes die in 1970 meedoen aan het Songfestival. De zusjes Maessen doen daarnaast veel sessiewerk en zijn later ondere andere namen actief in de muziekwereld.
Volledige biografie...

Bezetting

Bianca Maessen   zang
Stella Maessen   zang
Patricia Maessen   zang

Genoemd in de biografie van

1968   Rob de Nijs
1970   Pieter W. Goemans
1970   Saskia & Serge

Biografie Hearts Of Soul

Harderwijkse zusjes die in 1970 meedoen aan het Songfestival. De zusjes Maessen doen daarnaast veel sessiewerk en zijn later ondere andere namen actief in de muziekwereld.

1969

Hearts Of Soul begeleidt Rob de Nijs op het Nationaal Songfestival tijdens zijn uitvoering van het liedje Zaterdagavond. De band neemt de single Oh What A Price op. Het nummer is goed voor een tipnotering in de Top 40. Later in het jaar komt het debuutalbum Hearts Of Soul uit.

Rob de Nijs

1970

Uit de fotocollectie van Beeld en Geluid: de Hearts of Soul bij het Nationaal Songfestival 1970 In januari wordt de single Fat Jack opnieuw uitgebracht, na aanvankelijk alleen de tipparade te hebben gehaald. Deze maal schopt de single het tot 'alarmschijf' en een achttiende positie in de Top 40. De zusjes Maessen doen mee aan het Eurovisie Songfestival met het nummer Waterman. De band haalt met het door Pieter Goemans geschreven liedje een zevende plaats in de eindrangschikking.

Pieter W. Goemans

1971

Hearts Of Soul treedt op in nachtclubs in het buitenland en doen sessiewerk bij artiesten als Dusty Springfield en Rika Zarai.

1972

De Hearts of Soul maken diverse singles en verzorgen de achtergrondvocalen tijdens concerten van de Belgische zanger Will Tura.

1973

De gezusters Maessen verhuizen naar België. Daar richten ze met Luc Smets (ex-Pebbles) de formatie Dream Express op.

Dream Express

1974

In Engeland verschijnt nog de single Love Not Money. Hearts Of Soul is tegen die tijd echter al opgeheven.

1975 - 1982

Dream Express maakt enkele singles, waarvan er twee tot de tipparade reiken, en twee lp's. In 1977 komt de groep voor België uit tijdens het Eurovisie Songfestival in Londen met het nummer A Million In 1-2-3. Dream Express behaalt de zevende plaats. In 1979 valt het gezelschap uiteen, is Bianca Maessen getrouwd met Luc Smets en gaat Patricia Maessen naar de band Passenger. Luc, Bianca en Stella vormen daarop de band L.B.S., waarmee een handjevol singles wordt gemaakt. Stella Maessen is tussendoor solo bezig als Stella Mason. In 1982 vertegenwoordigt ze België op het Eurovisie Songfestival met het liedje Si Tu Aimes Ma Musique. Ze behaalt daarmee de vierde plaats.

Dream Express Stella Mason

1986 - 1996

Patricia is een van de achtergrondzangeressen tijdens het winnende liedje van Sandra Kim op het Eurovisiesongfestival van 3 mei 1986. Een jaar later heeft ze dezelfde rol wanneer Plastic Bertrand uitkomt voor Luxemburg. Ze overlijdt op 15 mei 1996 op 44-jarige leeftijd.

2006 - 2008

In deze periode zingt Bianca Maessen samen met haar jongere zusje Dorien in de coverband Webstband van Mike West (Erik Onghena, Verrebroek 3 maart 1953). Deze band stopt ermee in augustus 2008.

Discografie Hearts Of Soul

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's Hearts Of Soul

Audio/Video Hearts Of Soul

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer