Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

HEATING

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Single 'Give it all away/The game called war', 1971

Periode

1967 - 1973

Genre

folk, folkrock

Heating

Folkgroup Heating wordt in Tilburg opgericht door Ben Smulders (zang, gitaar), Piet Vromans (zang, basgitaar), die voorheen beiden onderdeel uitmaken van The Hawks, Ad Linkels (zang, drums), ex-Les Cruches en Ruud Hermans (zang, gitaar).
Volledige biografie...

Bezetting

Ruud Hermans   gitaar, zang
Ad Linkels   drums, zang
Ben Smulders   gitaar, zang
Piet Vromans   basgitaar

Biografie Heating

Folkgroup Heating wordt in Tilburg opgericht door Ben Smulders (zang, gitaar), Piet Vromans (zang, basgitaar), die voorheen beiden onderdeel uitmaken van The Hawks, Ad Linkels (zang, drums), ex-Les Cruches en Ruud Hermans (zang, gitaar).

1967

Folkgroup Heating wordt in Tilburg opgericht door Ben Smulders (zang, gitaar), Piet Vromans (zang, basgitaar), die voorheen beiden onderdeel uitmaken van The Hawks, Ad Linkels (zang, drums), ex-Les Cruches en Ruud Hermans (zang, gitaar). In november 1967 neemt Heating twee nummers op voor de verzamel-elpee Beat met een zachte G: The Clochard en The Story Of The Daughter Of The Count.

Les Cruches The Hawks

1968

De elpee Beat met een zachte G waarop nog vijf groepen uit Tilburg te horen zijn komt uit op Relax Records en wordt eind april 1968 grootschalig gepresenteerd in het toenmalige Tilburgs Dierenpark. Ook starten de eerste opnames voor de elpee A ballad for The Lord op het Philips-label.

1969

Op 1 maart 1969 tekent Heating een exclusief platencontract bij de platenmaatschappij Phonogram en de elpee A ballad for The Lord verschijnt eind september 1969 op het Philips platenlabel. Op kant 1 staat een ´folk-mis´, met acht nummers van een authentieke mis in een ander jasje gestoken. Op kant 2 staan zes nummers met enkele ´boodschappen´ voor deze tijd. Alle nummers op deze LP zijn geschreven door Ad Linkels.

1970

De eerste single Negroes return/Pack up your sorrows van Heating verschijnt op het Philips label. In oktober 1970 gaat Heating de studio in voor het opnemen van hun tweede single.

1971

Eind januari 1971 worden de muziekpartijen door het orkest van Ruud Bos opgenomen. De tweede single van Heating verschijnt op het Philips label en bevat de nummers Give it all away en The game called war. Piet Vromans (zang, basgitaar) verlaat Heating en zijn plaats wordt overgenomen door Pieter Korremans (zang, basgitaar)

Ruud Bos

1972

Begin 1972 gaat Heating de studio in voor het opnemen van hun 3e single Summer/Not every couple is a pair. Deze single komt uit in mei 1972 op het Philips label. Vanaf eind december 1972 besluit Heating te stoppen met optreden en legt zich volledig toe op het opnemen van eigen werk, voornamelijk geschreven door Ad Linkels. Ruud Hermans (zang, gitaar) verlaat Heating en sluit zich daarna aan bij Tumbleweeds.

Tumbleweeds

1973

Heating (& friends) schrijft ruim honderd eigen nummers, de meesten geschreven door Ad Linkels, worden op tape gezet als Garage Demo Opname in hun eigen Home Studio. Op verzoek van platenmaatschappij Phonogram gaat Heating weer de studio in en neemt drie tracks van deze Garage Demo tapes op als mogelijke nieuwe single.

1974 - 1975

In de tweede helft van 1974 gaat Heating nogmaals de studio in voor het opnemen van een aantal tracks bestemd voor hun volgende single Going Home To See My Mother/Hey Woman geproduceerd door Tony Vos.

In januari 1975 gaat Heating bestaande uit Ben Smulders (zang), Ruud Hermans (zang), Ad Linkels (zang) en Cees Linkels (zang) in Keulen (Duitsland) de studio in voor het opnemen van vier nummers die worden uitgebracht op het platenlabel BASF. De single Hu-Lalalala/Queen of Love, geschreven door Ad
Linkels & Kurt Feltz met een arrangement van Ferry Wieneke komt uit onder de bandnaam Folk Train in een engelstalige uitvoering. Op verzoek van het platenlabel en voor een eventuele release in Duitsland zijn Hu-Lalalala/Queen of Love ook duitstalig ingezongen.

Folktrain Tony Vos

Discografie Heating

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's Heating

Audio/Video Heating

Video Heating

Heating - my name is Flow...
Heating - my name is Flower (AUDIO)
folkgroup Heating - Pack ...
folkgroup Heating - Pack up your sorrows (AUDIO)
folkgroup Heating - We'll...
folkgroup Heating - We'll meet again (AUDIO)
folkgroup Heating - My mo...
folkgroup Heating - My most important day (AUDIO)
Heating - The game called...
Heating - The game called war (AUDIO)
Heating - Not every coupl...
Heating - Not every couple is a pair (AUDIO)
Folkgroup Heating - Negro...
Folkgroup Heating - Negroes return (AUDIO)
Heating & Friends - Hey W...
Heating & Friends - Hey Woman (AUDIO)
folkgroup Heating - Good ...
folkgroup Heating - Good Morning Folks (AUDIO)
Heeft u ongewenste inhoud gesignaleerd? Maak hier melding van.
Heating - my name is Flower (AUDIO)

Alle video's

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer