Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

HEIDEVOLK

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Heidevolk

Periode

2002 - heden

Genre

folk, metal, Nederlandstalig

Online

Officiële website

Heidevolk

Heidevolk is een folkmetalband uit Gelderland die de luisteraar terugvoert naar de vroegmiddeleeuwse periode in Noord-West Europa. De bandnaam verwijst naar de heidevelden op De Hoge Veluwe. Heidevolk ontstaat vlak na de opleving rond de millenniumwisseling van folkmetal in onder meer Duitsland en Scandinavië met bands als Storm, Empyriums, Finntroll, ...
Volledige biografie...

Overige muzikanten

Niels Beenkerver   gitaar
Jesse Vuerbaert   zang
Stefanie Speervrouw   viool
Paul Braadvraat   basgitaar

Biografie Heidevolk

Heidevolk is een folkmetalband uit Gelderland die de luisteraar terugvoert naar de vroegmiddeleeuwse periode in Noord-West Europa. De bandnaam verwijst naar de heidevelden op De Hoge Veluwe. Heidevolk ontstaat vlak na de opleving rond de millenniumwisseling van folkmetal in onder meer Duitsland en Scandinavië met bands als Storm, Empyriums, Finntroll, Ensiferum, Korpiklaani, Turisas en Moonsorrow. De twee mannelijke vocalisten bezingen meerstemmig de heldendaden van hun Gelderse voorvaderen, aangevuld met teksten over Germaanse mythologie, de natuur en drank. Het eerste album getiteld De Strijdlust Is Geboren (2005) bevat onder meer Het Gelders Volkslied. De tweede cd Walhalla Wacht (2008) wordt wereldwijd uitgebracht door het Oostenrijkse platenlabel Napalm Records. De liederen op Uit Oude Grond (2010) zijn zwaarder en bombastischer dan het voorgaande werk en benaderen de energie van Heidevolks optredens. Naast breder klinkende koorzang wordt het rockinstrumentarium aangevuld met diverse folkinstrumenten, zoals viool en mandoline. Tijdens hun shows decoreert de band het podium met zwaarden en schilden en wordt gedronken uit de drinkhoorn. Ondanks de Nederlandstalige teksten treedt de band ook op in het buitenland en staan meerdere Europese tournees op het programma. De eerste 'Saksische veldtocht' is in april 2006, gevolgd door tournees in maart 2007 en oktober 2010 (Heidenfesttour). Het vierde album Batavi (2012) is een conceptalbum over de Bataven en hun strijd tegen de Romeinen. De aan het album gekoppelde Europese tournee brengt de band in Frankrijk, Italië, Denemarken, Polen, Oostenrijk, Duitsland, Tsjechië, België, Ierland en Slovenië.

Discografie Heidevolk

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's Heidevolk

Audio/Video Heidevolk

Video Heidevolk

HEIDEVOLK - Nehalennia (O...
HEIDEVOLK - Nehalennia (Official)
HEIDEVOLK - Uit oude gron...
HEIDEVOLK - Uit oude grond Trailer (Official)
Heeft u ongewenste inhoud gesignaleerd? Maak hier melding van.
HEIDEVOLK - Nehalennia (Official)

Alle video's

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer